[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Jen málokdo asi rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda. Zkuste tentokrát přihodit brambory k masu a nechat vše vařit v jednom hrnci. Chutě a vůně jednotlivých surovin se skvěle prolnou a vy si na výsledném jídle dokonale pochutnáte.
Suroviny:
Postup:
Do pánve vhodíme kousek sádla, necháme rozehřát a vhodíme na čtvrtky nakrájené žampiony. Důležité je s houbami nemíchat, aby se dostatečně orestovaly. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Houby prohodíme lehce na pánvi, aby se nepřipalovaly a necháme dál restovat. Ve chvíli, kdy budou orestované alespoň ze 2 stran, můžeme osolit.
Do pánve přihodíme nakrájenou cibuli, případně ještě trochu sádla, posypeme drceným kmínem a za občasného míchání necháme cibuli zezlátnout. Kuřecí stehna posypeme houbovým kořením, zakápneme olivovým olejem, osolíme a rukama pořádně propracujeme, aby se koření dostalo na celý povrch.
Z předem namočených hub vymačkáme vodu a nakrájíme na užší proužky. Směs v pánvi poprášíme moukou, promícháme a zarestujeme. Přidáme snítku rozmarýnu, bobkový list, zalijeme trochou bílého vína a necháme vyvařit alkohol. Přidáme nakrájené proužky hub.
Brambory omyjeme, větší rozkrojíme napůl a přidáme také do pánve. Navrch vložíme kuřecí stehna a zalijeme vodou z naložených hub. Pokud by tekutiny v pánvi bylo málo, dolijeme vodou nebo vývarem. Nakonec přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Můžeme buď klasicky na plotně na mírném ohni a na posledních pár minut dát dopéct kůži z kuřete pod grilem v troubě, nebo vložíme na 45 minut péct s pokličkou do trouby a na posledních pár minut odkryjeme.