[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Mohlo by se zdát, že u nás v Česku jsme spíš koláčoví nebo buchtoví, případně si kolem Vánoc zazávodíme v pečení mini cukroví. Ale sušenky? To je spíš Amerika, případně Anglie či Skandinávie, ne?
Nikoli! Tradice zázvorek, přikořeněných ještě skořicí, patří i do naší tradice, která zažívá zrovna obrodu. Svezte se na téhle vlně. Pravda, k zázvorkám si musíte najít vztah, ale když to vyjde, je to láska na celý život!
Suroviny:
110 g másla 1 bílek 1 lžička vanilkového extraktu 3 lžíce medu 1 lžička mleté skořice 70 g zázvoru 1 lžička jedlé sody 1 špetka soli 1 lžička citronové kůry cukr na obalování 200 g hladké špaldové mouky 50 g hnědého cukru
POSTUP:
250 g hladké mouky 1 lžička zázvoru 1 lžička skořice 1 špetka soli 100 g měkkého másla nebo hery 100 g moučkového cukru 1 lžíce medu 1 žloutek mandle kandovaný zázvor
250 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 1 lžička zázvoru (mletý sušený) 1 lžička skořice 1 špetka soli 125 g studeného másla 1 lžíce medu 1 žloutek
TIP: Pokud neseženete váleček se vzorem, položte na těsto například vyšívanou krajku nebo kousek záclonoviny s hrubší strukturou a válečkem ji do těsta obtiskněte.
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.