Recept na víkend: Kuře se smetanovou omáčkou a knedlíkem

V této úpravě je kuřecí maso jak dietní, tak delikátní. Se smetanovou omáčkou a úžasným karlovarský knedlíkem vznikne chuťový hit.

Na 4 porce, Příprava: 1 hodina

1 kuře, naporcované
na másle osmažené houby
200 ml smetany na vaření (12%)
hladká mouka
mrkev, celer, květák, kopr, pepř,
nové koření, sůl, případně kopr na
dochucení a ozdobu
2 vejce natvrdo
jáhlové škubánky nebo karlovarský knedlík k podávání

Maso uvařte doměkka se zeleninou, pepřem a novým kořením. Uvařené maso bez kostí, nakrájené na kousky, pak rozložte na talíře spolu s kolečky vařené mrkve, růžičkami květáku a osmaženými houbami. Zalijte omáčkou z vývaru, smetany a mouky a posypte sekanými vejci. Můžete také dochutit i ozdobit koprem. Jako příloha se hodí poctivé knedlíky (samozřejmě stylové jsou ty karlovarské) nebo jáhlové škubánky.

Jáhlové škubánky

Na 4–6 porcí , Příprava: 25 minut

1/2 litru jáhel
1–2 cibule, nakrájené na proužky
sádlo na smažení

Jáhly spařte vroucí vodou a poté uvařte doměkka v lehce osolené vodě, až se všechna tekutina odpaří. Na talíři vzniklou kašovitou hmotu trochu potrhejte a podávejte posypanou dozlatova osmaženou cibulkou. Poslouží také jako netradiční příloha k dušenému nebo smaženému masu.



Další recepty naleznete na webu Recepty.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

S radostí zařídíte hodně praktického pro svou nebo rodičovskou domácnost. Dopoledne byste se měly skrze Slunce chovat aktivně a…
Maminka na Facebooku



Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci