reklama

Recept na víkend: Kuře se smetanovou omáčkou a knedlíkem

V této úpravě je kuřecí maso jak dietní, tak delikátní. Se smetanovou omáčkou a úžasným karlovarský knedlíkem vznikne chuťový hit.

Na 4 porce, Příprava: 1 hodina

1 kuře, naporcované
na másle osmažené houby
200 ml smetany na vaření (12%)
hladká mouka
mrkev, celer, květák, kopr, pepř,
nové koření, sůl, případně kopr na
dochucení a ozdobu
2 vejce natvrdo
jáhlové škubánky nebo karlovarský knedlík k podávání

Maso uvařte doměkka se zeleninou, pepřem a novým kořením. Uvařené maso bez kostí, nakrájené na kousky, pak rozložte na talíře spolu s kolečky vařené mrkve, růžičkami květáku a osmaženými houbami. Zalijte omáčkou z vývaru, smetany a mouky a posypte sekanými vejci. Můžete také dochutit i ozdobit koprem. Jako příloha se hodí poctivé knedlíky (samozřejmě stylové jsou ty karlovarské) nebo jáhlové škubánky.

Jáhlové škubánky

Na 4–6 porcí , Příprava: 25 minut

1/2 litru jáhel
1–2 cibule, nakrájené na proužky
sádlo na smažení

Jáhly spařte vroucí vodou a poté uvařte doměkka v lehce osolené vodě, až se všechna tekutina odpaří. Na talíři vzniklou kašovitou hmotu trochu potrhejte a podávejte posypanou dozlatova osmaženou cibulkou. Poslouží také jako netradiční příloha k dušenému nebo smaženému masu.



Další recepty naleznete na webu Recepty.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

reklama
Přihlásit se


AKTUÁLNÍ HOROSKOP

Je na čase, abyste přestala hrát roli, kterou od vás okolí očekává a začala opět spontánně vyjadřovat své emoce. Dokážete-li říct…
Maminka na Facebooku


reklama

Výpočet data porodu


Spočítejte si ovulaci


reklama