Maminka.czRecepty

Polévka z dýně hokaido: Vyzkoušejte variaci s červenou čočkou a kokosovým mlékem

Simona Formánková 30.  9.  2022
Dýně k podzimu nepochybně patří. A to jako dekorace domácností i jako chutná surovina sezonních jídel. Dýňová polévka je dnes již podzimní klasikou. Navíc se hravě přizpůsobí vašim chutím.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Variací na tuto polévku je opravdu nespočet. Možná proto se těší tak velké oblibě. Zkuste ji tentokrát ještě vylepšit o červenou čočku a zjemnit kokosovým mlékem. Uvidíte, že si skvěle pochutnáte, a navíc přijde vhod v sychravých dnech. 

Suroviny:

  • 1 menší dýně hokaido
  • 0,5 hrnku červené čočky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce ghí
  • sůl
  • zázvor
  • mletý pepř

Postup:

Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a pak ji nakrájejte na kousky. Na přepuštěném másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přisypte skořici, promíchejte a nechte ji provonět. Základ zalijte vývarem. Přidejte dýni, zázvor nakrájený na plátky a polévku přiveďte k varu. Vařte, dokud není dýně měkká.

Mezitím v jiném hrnci uvařte doměkka červenou čočku. Polovinu poté přidejte do polévky a tu pak tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Přidejte zbylou čočku, vmíchejte kokosové mléko a polévku ještě podle potřeby osolte a opepřete.

Zdroj: recepty.cz

Témata: Recepty, Výživa a stravování, Jídelníček, jídlo, Vaření, Vaření pro rodinu, Podzim, dýně, polévka, Čočka, COC, Surovina, Kokosové mléko, Cibule, Vůně, Variace, Dýňová polévka, Červ, Hokaido, Dekorace, Recept, Červen, Klasika