[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Tento moučník můžete péct klasicky na plechu v troubě nebo, pokud vlastníte remosku, rozhodně se nebojte využít i tento legendární vynález.
Suroviny:
Tvarohová náplň
Postup:
Remosku o průměru cca 33 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Připravíme si tvarohovou náplň z tvarohu, jogurtu, pudinku a cukru dle chuti. Tu si nandáme do igelitového sáčku, kterému před použitím tvarohové náplně odstřihneme růžek, kterým budeme tvořit mřížku na těstě.
Vejce si vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo, mléko a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Větší polovinu světlého těsta nalijeme do remosky a zbylé těsto v míse obarvíme kakaem. Tmavé těsto pak v hromádkách nebo proužcích naneseme na světlé těsto.
Na těsto nandáme tvarohovou náplň v podobě mřížky, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí, necháme zchladnout a pokrájíme na díly.
Zdroj: recepty.cz