[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Tradiční rajská omáčka je podávána s plátky hovězího masa. Zkuste ji tentokrát jinak a plátky vyměňte za skvělé masové koule. Ochucené česnekem, cibulkou a čerstvými bylinkami se k omáčce skvěle hodí. Jako přílohu v tomto případě zvolte těstoviny. Během chvíle vykouzlíte rázem vynikající nedělní oběd.
Suroviny:
Omáčka
Postup:
Oloupanou cibuli, česnek i petrželku pokrájejte na menší kusy a rozmixujte. Vzniklou hmotu promíchejte v misce s masem, osolte a opepřete. Vytvarujte asi 20 pevných koulí.
V kastrolu rozehřejte olej a na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Maso přendejte na talíř a do kastrolu nasypte nadrobno pokrájenou cibuli. Orestujte ji dozlatova. Přimíchejte mouku a po minutě i protlak. Nechte asi minutu bublat a pak zalijte studeným vývarem. Přidejte koření i maso. Osolte, opepřete a nechte vařit na mírném ohni asi 15 minut. Koření z hotové omáčky vyberte.
Do základu omáčky přidejte hrst nasekaného čerstvého tymiánu. Díky tomu bude omáčka krásně voňavá.
Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.