[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Ať už si nedělní kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě moučníku ocení všichni. Tyto lehké řezy se rozplývají na jazyku a věřte, že jejich příprava se stane vaší víkendovou rutinou.
Suroviny:
Postup:
Listové těsto rozbalte, propíchejte vidličkou, dejte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 200 °C upečte dozlatova, asi 15 minut. Pláty těsta nechte úplně vychladnout.
Do kastrolu nalijte 400 ml mléka, vsypte vanilkový a třtinový cukr a přiveďte k varu. Ve zbylém mléce rozšlehejte žloutky a škrob. Vlijte do horkého mléka a stále šlehejte dokud krém nezhoustne. Poté kastrol odstavte.
Z bílků a krystalového cukru ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte jej do stále horkého krému. Na povrch krému přitiskněte potravinovou fólii a nechte vychladnout. Jeden plát těsta potřete žloutkovým krémem, přiklopte druhým a nechte dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Řezy krájejte ostrým tenkým nožem.
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.