Maminka.czČasopis Maminka

Maminka cestuje: Dovolená v Itálii

Martina Háchová 22.  6.  2022
„Bambini“ jsou v Itálii naprostým středem pozornosti. Můžete si o tom myslet své, ale když sem vyrazíte s hordou rozjívených potomků, tuhle jižanskou rozmazlovací náturu oceníte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dětí jako smetí je v Itálii všude, od rána do noci. V kočárcích, v náruči dědečků i sourozenců, poskakují po schodech, houpou se na židlích, pletou se kolemjdoucím pod nohy v honbě za míčem, uskakujíce bravurně před všudypřítomnými mopedy. Chaos, blázinec až do půlnoci. A smích, výskot a široké úsměvy. Děti se berou zásadně s sebou. Kamkoli. Italská rodina, to je přitom málokdy jen táta, máma a děti, ale i babi s dědou a tety a strejdové a sestřenice z druhého kolena, zkrátka hotový dav. Takže v pizzeriích to vře a hučí jako na Hlaváku a je to pěkný fičák. Malí Italové jdou z klína na klín, pusinky neberou konce. Zlobivce nikdo nepeskuje, byť by se jali třebas demolovat restaurační zařízení. Zkrátka všech rozmazlenců ráj! A taky všech vystresovaných rodičů, jejichž děti neposedí v klidu, stále pokřikují, lezou, kam nemají, a vykecávají se s kýmkoli v jakémkoli jazyce navzdory tomu, že jim není slovo rozumět. Neděste se, vítaní jsou i vzorňáci! Tady je pár míst, kde to vás i vaše ratolesti bude bavit.

Poloostrov Gargano: Pláže od nevidím do nevidím

A na skále nad nimi běloskvoucí labyrint křivolakých uliček. Ať už zabrousíte do Vieste, Peschici anebo Rodi Garganico, starobylá krása bílých měst potěší srdce všech romantiků. Kilometry jemného písku zase plážové povaleče, ale i sportovce. A mělké zátoky s pozvolným vstupem do vody ustrašené čerstvorodiče. Pláže se táhnou kilometry podél průzračného moře a skal bizarních tvarů, které lemují celý poloostrov. Lodní výlet k jeskyním či na ostrovy Tremiti je pak zážitkem pro všechny generace.

Pro znavené rodiče:

Hotel Marechiaro v letovisku San Menaio leží přímo na pláži. Na starší děti tak stačí juknout občas dolů z lehátka na terase.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Křišťálově čisté vody

Malebná městečka

Výlety lodí

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Časopis Maminka, Dovolená s dětmi, Cestování, Maminka cestuje, Pláž, Tipy redakce, Nové Město, Jeskyně, Neapol, Řím, Bambini, Maminka, Skála, Fičák, Střed pozornosti, Říman, Tiberius, Nátura, Sestřenice, Mena, Městečko, Itálie, Sardinie