Maminka.czČasopis Maminka

Maminka cestuje: Směr sever! Přesvědčte se o jeho krásách

Simona Procházková 22.  6.  2022
Máte dojem, že na severu toho k vidění zas tak moc není? Ale to se hrozně pletete! Severní Čechy, tento turisticky tak trochu neprávem opomíjený kout naší vlasti, toho mají rozhodně dost co nabídnout! A já vás o tom přesvědčím.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

O severních Čechách jsem smýšlela zřejmě podobně jako ti, kteří tento kraj neznají, a sice, že nejde zrovna o líbivý a atraktivní region, kde by stálo za to trávit dovolenou. Jak velký omyl to byl, jsem zjistila ve chvíli, kdy jsem tam s partou kamarádů vyrazila na prodloužený víkend s tím, že budeme putovat po Českém Švýcarsku. Byla jsem totálně okouzlena a díky této zkušenosti ve mně vyrostlo odhodlání poznat severní končiny naší vlasti víc zblízka. Od té doby jsme tu objevili nespočet nádherných a zajímavých míst. Představím vám některá z nich.

Jezeří: Zámek na rozhraní dvou světů

Monumentální zámek v Horním Jiřetíně u Litvínova býval kdysi klenotem Krušných hor. Pak ale několik desetiletí chátral a proměnil se téměř v ruinu. Dnes ale, díky postupující rekonstrukci, získává zpět svou krásu. Děti zaujme strašidelné sklepení a pokoj alchymistů. Prohlédnout si můžete výstavu historických kočárů a saní a expozici zvířecích lebek. Na zámku se během léta pořádají prohlídky s kostýmovanými scénami a akce pro nejmenší. Ze zámecké zahrady a arboreta se naskytne neuvěřitelný výhled na okolní „měsíční“ krajinu hnědouhelných lomů.

Babylon Liberec: Hromada zábavy pod jednou střechou

Aquapark s tobogany a skluzavkami, jeskyněmi, divokou řekou i vodním hradem, Lunapark plný kolotočů, houpaček a prolézaček, Funpark pro aktivní zábavu, interaktivní iQPARK, vědecko-zábavní centrum pro menší děti (kde nechybí zrcadlové bludiště, rotující vodní tunel nebo bublinárium), 4D kino nebo virtuální herna a Laser Game… V libereckém Centru Babylon budou děti zaručeně nadšené! A nejen ony… Součástí komplexu je wellness zóna se saunovým světem, občerstvit se můžete hned v několika restauracích. A pokud se vám nebude chtít domů, ubytujte se tu v hotelu, abyste měli hned ráno svět plný zábavy na dosah.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Úchvatný Lesopark

Romantika v soutěskách

Hory bez turistů

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Časopis Maminka, Krása, zábava, Tipy na výlet, Maminka cestuje, romantika, Tipy redakce, aquapark, Maminka, Skalní útvar, Zoo, Kamenice, Edmund, Severní Čechy, Skála, Čechy, Litvínov, Centr Babylón, Švýcarsko, Laser Game, Vlast, Soutěska, Babylón, Hrad, Krušný