Maminka.czČasopis Maminka

Maminka cestuje: Správně vybavená cestovní lékárnička je nutnost

Ivana Ašenbrenerová 22.  6.  2022
S dětmi musíte na dovolené počítat se vším. Ať už jsou to odřeniny, nebo nějaký ten kašlíček, je fajn se vybavit nejpotřebnějšími léky a přípravky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rizikových situací s malými dětmi je víc než dost. I když jsem své vlastní děti nikdy neomezovala, mnohokrát se mi osvědčilo, že jsem s sebou na dovolenou vezla perfektně vybavenou lékárničku. Nepodceňujte přípravu a před cestou si zabalte všechno, co by se mohlo hodit. Nehledě na to, že pokud jedete do zahraničí, případný nákup léků by vám mohl navýšit rozpočet.

Pravidelně užívané léky

Ať už je to teplota z horka, alergická rýma, bolest uší či očí, střevní obtíže… pokaždé to dokáže rodině znepříjemnit pobyt. Proto je dobré mít s sebou optimálně vybavenou lékárničku. Optimálně znamená, že s sebou nepovezete kufr plný léků. Zejména pokud jedete jen po Česku, nemusíte to přehánět. Podle dětské lékařky Alexandry Vidnerové je nutné zabalit především léky na chronické nemoci, například na alergie, astma nebo cukrovku. Tyto léky je nutné pečlivě zkontrolovat, abyste nevystavili dítě nebezpečí.

Proti nevolnostem

Pokud vaše dítě pravidelně cestou zvrací, zásobte se dostatečně léky proti nevolnostem, jako je například Travelgum nebo Kinedryl, jak doporučují dětští lékaři. Nám se docela dobře osvědčila i homeopatika Cocculine, ale ne každému zaberou.

Proti bolesti a teplotě

Rozhodně nezapomeňte přibalit přípravky na horečku, které taky tiší bolest, tedy ty s obsahem paracetamolu nebo ibuprofenu (ten navíc působí i protizánětlivě). Podle věku dítěte buď v podobě čípků, nebo sirupu, starší děti zvládnou i tabletky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Časopis Maminka, Kašel, Bolest, Tipy redakce, léky, Zyrtec, Lék, Xyzal, Alexandra Vidnerová, Přípravek, Cocculine, Mucosolvan, Antihistaminikum, Odřenina, Česká republika, Enterol, Livostin, Fenistil, Kinedryl, Lékárnička, Maminka, Hylak, Děti, Robitussin, Smectu, Léky na kašel a odkašlávání na Heureka.cz