Maminka.czHry pro děti

Říjnová Mateřídouška vezme děti do vesmíru. A mezi pavouky!

redakce 28.  10.  2020
Jak chytře zabavit děti (nejen) o podzimních prázdninách? Kupte jim Mateřídoušku, nejoblíbenější časopis malých školáků. Kromě poutavého čtení a luštění se mohou těšit i na další díl únikové hry. Tu jednoduše z časopisu vytrhnou a složí do sběratelské knížečky. Podaří se jim dostat se ze strašidelného domu v časovém limitu?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Lety do vesmíru – to je hlavní téma říjnové Mateřídoušky. Děti zde najdou odpovědi na 15 zvídavých otázek. Třeba jak to vypadá v kosmické lodi? Co astronauti ve vesmíru jedí? Nebo kde ve vesmíru žijí? Na velké ilustraci si pak děti mohou detailně prohlédnout skafandr astronauta. A jak je to vůbec s vesmírnou turistikou?

Kosmické lety s lidmi na palubě odstartovaly už před 59 lety, ale jak se zdá, jejich hlavní čas teprve přijde. Vesmírnou cestovku už teď chystá hned několik společností. Kam se bude létat? To všechno se děti v Mateřídoušce dočtou. A pak se ještě pobaví nad kresleným vesmírným luštěním a vyráběním.

Udělejte dětem radost! Halloweenské samolepky v říjnovém Sluníčku

Pavouci pro štěstí?

Blíží se Halloween a k němu neodmyslitelně kromě vydlabaných dýní patří i pavouci. Někdo se jich bojí, jiný věří, že přinášejí štěstí. Kdo ví.  Jisté je, že na světě jich žije téměř 50 tisíc druhů. Zabydleli se v pouštích i v pralesích, v nížinách i na hřebenech hor. Mají osm nohou a zadeček spojený tenkou stopkou s přední částí těla. Přesto je každý jiný.

Říjnové vydání Mateřídoušky dětem představí ty nejzajímavější pavouky z celého světa. Který je nejjedovatější, který největší a je pravda, že existuje pavouk, který žije pod vodou? Tam si utká pavučinový zvon. Do něj nanosí bublinky vzduchu a získá tak úkryt, z něhož vyráží na lov vodního hmyzu. Zajímavosti nejen o pavoucích, ale i o dalším velmi známém a oblíbeném zvířátku si pro své čtenáře připravila říjnová Mateřídouška.

Dílnička: Vyrobte si jednoduché halloweenské strašidelné lampičky

Posviť si na lávovou lampu!

Jsou u vás doma oblíbené lávové lampy? Opravdová láva (jinak také magma) má několik set stupňů Celsia a nemá s těmito lampami kromě názvu nic společného. Mateřídouška dětem prozradí návod, jak si parádní lávovou lampu vyrobit doma. Navíc za pár korun a bez popálenin. Experiment si hraje s hustotami a můžete jej bez problémů zkoušet i s těmi nejmenšími. Na lávovou lampu budou děti potřebovat jen vodu, olej, pár kapek potravinářského barviva a šumivé tablety. Jak při takové výrobě domácí lávové lampy postupovat, se děti dozví v přehledně nafoceném a popsaném postupu.

Říjnovou Mateřídoušku koupíte v trafikách nebo si ji můžete objednat přes ikiosek.cz s dopravou zdarma.

Halloween se blíží. Vyrobte si s dětmi jednoduchý strašidelný hrad
Témata: Mateřídouška, Školák, Hry pro děti, Naše tipy, Tvoření, Za zábavou, Vesmír, Vyrábění, Časopis, Skafandr, Luštění, Pavouk, Věž, Páv, Tisíc druhů, Mez, Láva, Časový limit, Úniková hra, Mater, Malý školák, Astronaut, Nano, Děti, Lampa