Maminka.czDětský jídelníček

Rodiče, pozor! 10 jídel, která nejsou pro děti ani náhodou tak zdravá, jak myslíte

Radka Wallerová 3.  11.  2020
Někdy je hodně těžké vyznat se v tom, co je vlastně pro děti, co se jídla a pití týče, zdravé a co nikoliv. A ne jen kvůli reklamám, které podávají zkreslující informace, které mohou zmást nejen děti, ale i jejich rodiče. Mnohdy si odporují i odborná doporučení. Jak se v tom vyznat a s jakými jídly to prostě nepřehánět? Podívejte se na následující desítku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Chcete, aby vaše dítě jedlo zdravě, ale nepřeháníte to? Jen se vždycky snažíte mu nabídnout to, co považujete za zdravější variantu? Pozor na to, dost často se mýlíme. Hranolků a hamburgerů se bojíme, přitom jim často dáme věci, které nejsou o moc lepší.

Snídaňové cereálie

Cereálie k snídani děti milují a přiznejme si, že rodiče taky, protože je stačí nasypat do misky a přelít mlékem. Hotové za deset vteřin, a ještě je pravděpodobné, že takové jídlo děti sní, na rozdíl třeba od chleba s máslem. Bohužel, ty nejoblíbenější se většinou nedají s klidným svědomím doporučit, protože obsahují více cukru než obyčejný kousek bábovky nebo domácího koláče. „Nadměrné množství glukózy vede k rychlému nárůstu hladiny cukru v krvi stejně jako zvýšená spotřeba kalorií,“ říká nutriční specialistka Věra Boháčová. Jinými slovy – dítě do sebe dostane spoustu kalorií, které mu nepřinesou nic užitečného, a ještě bude mít celkem brzy zase hlad, což mu ve škole zabrání se soustředit.

Na trhu jsou samozřejmě méně slazené cereálie, stačí jen pozorně číst etikety. Počítejte s tím, že dítě je nebude tak úplně chtít, ale zkuste vytrvat.

TIP NA VIDEO: Jaké dětské potravinové výrobky jsou ty nejhorší? A na jaké si dávat pozor?

Témata: Recepty, Jídelníček, Děti a jídlo, Reklama, Vaření, Dětský jídelníček, Jídelníček pro miminko, Dětská obezita, Bonbony,, Medvídek, Jídlo, Cukr, Hamburger, Pití, Medvídě, Jogurt, Sůl, Uzené, Křupky, Sirup, Svíčková, Džus, Ovoce, Věra Boháčová, TAK