Rodiče se rozvedli! Mají prarodiče právo vídat své vnouče?

Zuzka U. 18. 6. 2015 15:52
děkuji za článek, akorát je u nás aktuální. vidím, že v tom nejsem sama. myslím, že ani táta z článku doopravdy zájem nemá a babičce nejde úplně tak o vnouče, jako vliv a nadřazenost nad mámou.
Veronika 24. 6. 2015 23:59
Přesně tak. Vynucovat si braní si vnuka na víkendy soudní cestou, protože procházka nebo návštěva jsou milodary. Je vidět, že babička Marie chce pro vnoučka jen to nejlepší a s maminkou se snaží rozumně domluvit.
Dohospody 13. 3. 2017 09:19
Tak tohle je vážně názor slepičky A co když je máma opravdu mrcha a šikanuje tím prarodiče. Tak jak to mají matky po rozvodu zvykem, že si přivlastní děti a berou je jako svůj majetek. A na názor dětí se nikodo neptá. Dětem úmyslně lže, aby prarodič byl ten nejhorší na světě. Viz vlastní zkušenost.
motýlek 13. 6. 2019 07:08
Absoulutně souhlasím! Prožíváme nyní s manželem to samé. Snacha si našla nového přítele. Ještě není rozvedená a zakázala nám styk s pětiletou vnučkou. Ještě v únoru bylo vše v pořádku. Vnučku jsme hlídali od narození, na půl roce, kdy přestala kojit si ji brali i na víkendy, brali si ji na dovolenou k moři, vše platili, kupovali jí oblečení a hračky. Bydleli všichni v našem bytě a neplatili žádné nájemné. Nyní nám syn tajně vnučku přivede na chvíli tak jednou za měsíc, Ona pak pláče, že chce s námi ještě být, že chce u nás spinkat, hrát si s námi. Je těžké jí říct, že ted' to nejde, že musí k mamince, která se na ni těší. Ona stejně pláče a chce u nás zůstat. Ještě do nedávna tomu tak bylo. Bohužel snacha ovládá stále našeho syna. Ten ji stále miluje a chce rodinu udržet pohromadě za každou cenu, přestože ona už bydlí jinde, asi i včetně toho, že se vzdá svých rodičů. Někteří už to nazvali psychickým týráním ze strany její osoby vůči nám prarodičům. A samozřejmě, jsme dle ní ti nejhorší na světě.
babička 23. 7. 2019 19:50
Holka, ty jsi vážně NÁNA. Přeji Ti to zažit na vlastní kůži, ponižovat se, abys mohla mohla být aspoň chvilku se svým vlastním vnoučátkem.
Jitka 31. 1. 2017 09:05
Kazdy slusny a citovy clovek se snazi prece domluvit a ne resit spory pres soud. Hlavne je to smutne si narokovat tvrde neco za syna, ktery je v zahranici. Kdyby se chtela slusne domluvit a slo ji opravdu o lasku k vnouceti, tak bude rada i za pozvani snachy a za par prochazek. Mohli by tak navazat krasny vztah a casem by se treba dohodli i na brani si k sobe. Ale to ne. Radeji silou a po zlem na to dite.. Co chudak to dite bude mit z toho vseho? Jde tu opravdu o dite??
Dohospody 13. 3. 2017 09:20
No myšlenka je to krásná ale z jiného světa. Ještě že ty soudy jsou, když není nikde jinde dovolání .)
Meg 29. 1. 2021 12:43
Pokud není rodina za zlé, tak by neměl být problém vnoučata vídat. Pokud však za zlé jen, a nechce vám svěřovat vnoučata, tak bych doporučila se obrátit na odborníky. Má velmi dobrá známá se obrátila na https://www.cikr.cz/nemuze-vidat-sva-vnoucata/ a se vším ji velmi mile pomohli a dnes vídá vnoučata pravidelně.
8