Maminka.czTipy redakce

Rodinná dovolená v Mariánských Lázních? Klidně i na podzim!

redakce 1.  9.  2020
Napadlo vás někdy, že byste se vydali na rodinnou dovolenou do některých ze zdejších lázní? Děláte chybu, protože ty už dávno svou nabídku zaměřují i na rodiny s dětmi. Takže směle vyrazte třeba do Mariánských Lázní.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zkušenosti rodin s dětmi, které si užily část léta například v lázeňských hotelech Ensana v Mariánských Lázních, mluví jasně: Byla to skvělá alternativa tradiční dovolené u moře, s níž to letos bylo poměrně složité. Není důvod, proč se do lázní i s dětmi nevydat i v jiných ročních obdobích. 

Mariánské Lázně mají rozhodně co nabídnout. Čistý vzduch, nespočet parků a lesů, překrásnou přírodu, která nabízí nekonečné možnosti pro výlety pěšky nebo na kolech.

Vyrazte na rodinný výlet vlakem. Kam se vydat a proč je to lepší než jet autem?

Na rodinnou dovolenou ale lákají i svou vybaveností pro děti, které si mohou užít spoustu zábavy na zdejších hřištích, sportovištích a v bazénech. Hosté hotelů Ensana si mohou vypůjčit kola, elektrokola nebo koloběžky, k dispozici jsou venkovní i vnitřní fitness centra.

Město nabízí kurty pro tenisový match a samozřejmě si můžete zahrát golf na zdejším vyhlášeném královském golfovém hřišti, které je nejstarším v České republice. Golfové hřiště nabízí také dětskou golfovou akademii, soukromé trenéry a další dětské aktivity.

Lázeňské oplatky jako svačina se zážitkem

K hlavním symbolům města patří Hlavní kolonáda, která je historickou památkou českého lázeňství, a také Zpívající fontána, která se rozeznívá každou lichou hodinu, večer navíc s barevným osvětlením. Při procházce lázeňským centrem si děti určitě užijí svačinu ve formě vyhlášených lázeňských oplatek. 

Na okraji města leží naučně poznávací okruh park Boheminium s dokonalými maketami významných památek České republiky, jako jsou Karlštejn nebo Hluboká. Návštěvu parku můžete spojit s výletem na vrch Krakonoš, na který se dostanete lanovkou.

Děti nejspíše bude bavit i krmení daňků v nedaleké oboře. Přírodní park u Prelátova pramene nebo také "hravý pramen" opět nabízí vyžití především pro děti. Můžete si zde opéct buřty nebo vyzkoušet opičí dráhu, prolézačky a další atrakce.

Nejlepší dětské zábavní parky v Česku! 9 tipů, kam vyrazit o víkendu

Pobyty je možné rezervovat například na webových stránkách Ensana, kde si můžete vybrat jeden z mnoha pobytových balíčků. Pro rodiny s dětmi je připravena speciální nabídka ubytování v dvoulůžkových a rodinných pokojích kategorie Superior v hotelu Centrální Lázně s polopenzí na tři a více nocí. Balíček zahrnuje návštěvu solné jeskyně a využití bazénu, saun a fitness pro celou rodinu. V hotelu je také herna a hřiště. 

K dovolené patří i možnost nechat se hýčkat, a tak je samozřejmě možné využít wellness a beauty služby hotelu jako masáže nebo kosmetická ošetření. Pro hosty budou samozřejmě také připravené nejrůznější procedury, které zajistí detox a ozdravení pro tělo a mysl a skvěle posílí imunitu.

Matky na Instagramu. Které se vyplatí sledovat? Ne všechny jsou perfektní
 
Témata: Rodina, Cestování, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Prázdniny, Cestujeme, Podzim, Tipy redakce, kosmetička, Mariánské Lázně, Karlštejn, Mariánský, Hotel, Bazén, Ensana, Hluboká, Beau, Microsoft, Superior, Marián, Boheminium, Máří, Roa, Fitness, Rodinná dovolená