Maminka.czDěti

"Rodit budu, dokud ze mne děloha nevypadne," říká Tara a rozdává děti

Iva Endrychová 3.  1.  2018
Britka Tara Sawyer má s manželem Matthewem pět svých dětí. Stav těhotné se jí však natolik zalíbil, že se rozhodla být náhradní matkou pro bezdětné a homosexuální páry.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tara Sawyer byla jako malá adoptována a o tom, že by se stala náhradní matkou pro páry, které nemohu dítě počít přirozenou cestou. Manžel Matt ji v jejím rozhodnutí plně podporuje.

Spolu mají již pět dětí - Rebeccu (16), Harrisona (14), George-Laytona a šestiletá dvojčata Jacka a Noaha. Stav těhotné je pro ni důležitější, než dítě. Jako náhradní matka porodila už dvě děti.

Právě dvojčata jsou zřejmě příčinou její neustálé touhy po těhotenství. Když je čekala, tak jí lékaři doporučili aby předčasně porodila císařským řezem v pouhých 29 týdnech, protože u dvojčat se objevil transfuzní syndrom (TTTs). Ten způsobuje, že ve společné placentě je jedno z jednovaječných dvojčat zásobováno krví méně než druhé a to vytváří nerovnováhu v přísunu živin a krve mezi oběma dětmi. Což podle lékařského časopisu Medline Plus způsobuje problémy oběma dětem. Po narození dvojčat Sawyer přiznala, že se cítila být zbavena těhotenství násilně, proti její vůli, pořád toužila být těhotná.

Potvrzeno! Kim Kardashian a Kanye West budou mít třetí miminko

K darovaným dětem mateřskou lásku necítí

Sedmatřicetiletá žena přiznává, že když se poprvé rozhodla své biologické dítě předat rodičům, necítila k němu mateřskou lásku, ale naopak měla radost, že páru pomohla. "Je to úžasný pocit, když předáte dítě někomu, kdo ho zoufale chce, a při těhotenství se cítíte nejlépe," uvedla pro britský deník Daily Mail.

Nejnovější lékařské výzkumy ukazují, že ženy s více než čtyřmi dětmi méně prožívají stress než ženy s menším počtem dětí. "Měla jsem pacientky, které se mi přiznaly, že jejich touha otěhotnět nebude slábnout, bez ohledu na to, kolik budou mít dětí," uvedla losangeleská psychoterapeutka Bethany Marshall.

Lékaři varují před riziky

Lékaři s jejím rozhodnutím příliš nesouhlasí. Příliš mnoho těhotenství na těle ženy zanechá stopy. A těhotenství s malými odstupy mezi sebou neposkytuje matce čas na zotavení se po ztrátě živin jako jsou železo a kyselina listová. "Těhotenství 12 měsíců ode dne porodu může vést k odtržení placenty," varují lékaři z věhlasné Mayo kliniky v USA.

Mohlo by vás zajímat: Nízký věkový rozdíl mezi sourozenci: Výhody či nevýhody?

Tara obavy lékařů nesdílí. Nestěžuje si ani na obvyklé problémy těhotných - nevolnost, oteklé nohy a strie. Naopak říká, že je v lepší kondici, než když jí bylo dvacet let. "Když jsem těhotná, cítím se v nejlepší fyzické kondici. Beru vitamíny, plavu, cvičím jógu a jím zdravě. Rodit budu, dokud ze mne děloha nevypadne," končí rozhovor se smíchem.

VIDEO: Po porodu znovu do formy: video návod na 6 jednoduchých cviků!

Regenerace dělohy po porodu. Jak dlouho se zavinuje a na co se připravit?
Blogerka Lenka: Kvásek, těsto, peřina, my jsme velká rodina
Deník zasloužilé mámy: Máte plný prádelní koš? Třeba tam najdete překvapení

 

Témata: Těhotenství, Děti, névy, Kim Kardashian, Malý počet, Tar, Pouhý týden, Porod znovu, Jednoduchý cvik, Kardashian, Daily mail, Biologické dítě, Matka, Sawyer, Císařský řez, Noah, Mateřská láska, Nízký věk, Narození dvojčat, Dobrá kondice, USA, Přirozená cesta, Rika, Oteklá noha, Harrison

Video