Maminka.czPředškolák

Rostoucí stůl – nejlepší řešení pro školáka

Reklama 31.  8.  2015
Začátek nového školního roku je za dveřmi. Nejen rodiče prvňáčků hledají vhodný psací stůl. Jak správně vybrat?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Psací stůl Champion, přístavba Side Top, contejner Cubic, rostoucí židle Maximo a Scooter, lampa Flexlight

Děti prosedí během dne několik hodin u psacího stolu, proto je důležité myslet dopředu a vybrat pohodlný a ergonomicky tvarovaný nábytek.

Ideální je stůl rostoucí, který se přizpůsobí nejen výšce dítěte, ale i jeho tělesným proporcím.

Psací stůl Champion, přístavba Side Top,contejner Cubic, rostoucí židle Maximo a Scooter, lampa Flexlight

Německá firma Moll má více než 40tileté zkušenosti s vývojem a výrobou rostoucího nábytku.

Stoly Moll rostou od 110 cm, kdy děti začínají získávat první návyky, jak sedět a  pracovat u psacího stolu (odpovídá výšce  4-5 letého dítěte) a roste až do výšky dospělého člověka 200 cm.

Stoly rostou nejen do výšky, ale pomocí přístavek můžete stoly rozšířit do hloubky i šířky a tak se neustále přizpůsobují měnícím se nárokům a rostoucím požadavkům dětí během školní docházky.

Velkou předností stolů je výškově nastavitelná pracovní deska, která umožní správné nastavení výšky pracovní desky pro jednotlivé činnosti.

0 – 5°  pro kreslení a podobné činnosti

8 – 12° pro psaní

15 – 20° pro čtení

Uvedené stupně nastavení jsou doporučeny  německými odborníky na ergonomii, kteří stoly testují a udělili jim ocenění AGR.

Správné, zdravé sezení zajistí rostoucí psací stůl doplněný o rostoucí židli!

Ergonomická a výškově nastavitelná židle Maximo od firmy Moll je  testována  německými odborníky na ergonomii, je oceněna AGR a  odpovídá nejvyšším požadavkům ergonomie.

Zdravé a ergonomické sezení u stolu díky rostoucímu stolu a židli znamená, že je tělo uvolněné  a nevyžaduje žádné  nucené držení těla. Jen tak dosáhneme u dětí maximální koncentrace pro učení nebo jinou činnost u psacího stolu. Díky zdravému sezení  zamezíme  poruchám držení těla a bolestem zad a hlavy.

Židle Maximo je nastavitelná do výšky, hloubky a nastavitelná je i opěrka zad. Díky těmto funkcím nastavíme židli přesně podle tělesných proporcí dítěte.

Minimální výška sedáku začíná na 28 cm (odpovídá 4-5letému dítěti).

Velkou předností židle je možnost zastavit otáčecí mechanismus, což běžná otáčení židle neumožňuje.

Kolečka jsou určena pro všechny typy podlah. Židli však můžete dovybavit i pevnými „kluzáky“.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Osvětlení pracovní plochy je velmi důležité. Proto firma Moll doporučuje moderní LED lampu Flexlight, u které můžete měnit nejen intenzitu světla, ale i barevnost tlačítka k zapnutí a vypnutí lampy. Zvolíte si oblíbenou barvu a  ta vám v noci poslouží k decentnímu osvětlení místnosti. Lampa je také vybavena USB konektorem, který je určen pro napájení jiných přístrojů.

Tak jako dbáme o správnou velikost oblečení, bot  a vhodnost hraček pro děti, měli by rodiče dbát i na správný nákup psací stolu,  židle, osvětlení a zajistit tak dětem ty nejlepší podmínky pro úspěšné zvládnutí školních povinností!

Více informací o ergonomických psacích stolech a židlích naleznete na www.moll - funktion.de nebo u našich prodejců v ČR.

www.rostoucistolymoll.cz

www.abconcept.cz

www.pearl-design.cz

www.pelzer-interiery.cz

www.gazel.cz

www.dekoart.cz

Témata: Děti, Předškolák