[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na kousku másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky pokrájené žampiony a na kostičky pokrájenou slaninu. Za občasného promíchání orestujeme, pak zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme, zalijeme smetanou, vodou nebo vývarem dle potřeby, přidáme sýr, muškátový květ a vaříme cca 15 minut. Celý recept najdete zde.
Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu. Česnek utřeme solí a vmícháme do oleje. Koleno vyndáme z vývaru, necháme oschnout, důkladně potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem, vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem s trochou vývaru a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a dozlatova. Celý recept najdete zde.
Z mléka, tvarohu, vajec, soli, cukru a mouky umícháme hladké táhlé těstíčko, které naběračkou naléváme na teflonovou nebo keramickou pánev s malým množstvím rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Celý recept najdete zde.
Mléko vlijeme do kastrůlku. Vložíme do něj celý svitek skořice a přivedeme ho k varu. Teplotu snížíme na minimum a mléko se skořicí přibližně 5 minut povaříme. Celý recept najdete zde.