Maminka.czRecepty

Rychlé cuketové placičky. Večeře z přebytků hotová za pár minut

redakce 23.  7.  2022
Díky právě probíhající sezoně se cuketa opět stává královnou českých kuchyní. Pro svou variabilitu je totiž v naší gastronomii velmi oblíbená. Komu by se však nechtělo trávit v horkých dnech příliš mnoho času u plotny, pro toho máme tip na skvělý jednoduchý recept!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nechceš cuketu? To je teď pravděpodobně věta, kterou slýcháte často! Od sousedky, babičky, kamarádky nebo z úst vás samotné. Je totiž období, kdy by se vaše pěstitelské snahy měly zúročit. Pokud jste však byla více než úspěšná, už možná nevíte, jak chutně "zelenou úrodu" zpracovat. Přinášíme vám tip na jednoduché placičky se skvělým dipem. 

Suroviny:

  • 3 cukety
  • 2 vejce
  • 7 lžic hladké mouky
  • 3 lžíce polenty
  • sůl, mletý pepř
  • olej na smažení
  • petržel
  • 250 ml zakysané smetany
  • olivový olej
  • hrst vlašských ořechů

Postup:

Cukety nastrouhejte a nechte pustit vodu. Přidejte vejce, mouku, polentu a umíchejte řidší těsto. Osolte ho a opepřete. Na rozehřátém oleji lžící dělejte hromádky a pečte je z obou stran dozlatova. Placky odkládejte na papírovou utěrku. Rozmixujte listy petržele a ořechy, přidejte olej, sůl a pepř a umíchejte pesto. Přidejte ho do zakysané smetany a podávejte spolu s cuketovými plackami.

Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., Vaření pro rodinu, pláč, suroviny, Recept, Přebytek, Vejce, Česká kuchyně, Plac, Cuketa, Gastronomie, Pepř, Polenta, Sůl