Maminka.czKam s dětmi

S kočárkem Prahou? Pořád to není žádný med…

Iva Endrychová 18.  5.  2015
Už pošesté se 20. května od 14:00 sejdou maminky ve Žlutých lázních, aby upozornily na problémovost dopravy ve městě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tradiční rodinná akce je nabitá spoustou poučení i zábavy pro děti. Důležité je však jedno poslání: Upozornit spoluobčany na to, aby v dopravních prostředcích nepřehlíželi těhotné ženy a maminky s malými dětmi. Pustit caparta v tramvaji nebo v metru sednout, pomoci s kočárkem v MHD nebo do schodů, či neparkovat v obchodních centrech na místech vyhrazených pro rodiny s dětmi je to nejmenší, co můžeme každý den sami udělat.

Výzva míří i za manažery obchodních center a na pražské zastupitele, aby podporovali vznik nových parkovacích míst pro rodiny přepravující děti v autosedačkách.

Stejně jako v předešlých ročnících, i letos se uskuteční pokus  o zápis rekordu v pokusu o shromáždění největšího počtu dětských kočárků na jednom místě.  Poselství je jasné: „Děkujeme, že jste tolerantní a ohleduplní.“ Po loňském úspěchu se zopakuje podpisová akce, během které si malí kluci a holčičky signovali barevnými obtisky rukou petici za svobodný pohyb „S kočárkem Prahou“.

Na velkém pódiu se během vystoupení představí talentované děti, proběhne slosování tomboly, můžete ochutnat řadu nových výrobků nebo si prohlédnout moderní modely kočárků, autosedaček a dalších šikovných pomůcek, které rodičům dovedou usnadnit život.  

Akci podpoří také tyto VIP rodiče: Andrea Kalivodová, Olga Menzelová, Braňo Polák, Martina Gavriely, Jovanka Vojtková, Vladka Erbová, Eva Decastelo, Míša Nosková, Kristýna Janáčková, Iveta Lutovská Vítová a mnoho dalších. 

 

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, pořad, Iveta Lutovská, Talentované děti, Martina Gavriely, Kristýna Janáčková, Lutovská, Práh, Jovanka, Iveta Lutovská Vítová, Kočár, Pór, Míša Nosková, Andrea Kalivodová, Martin Gavriely, Med