S příchodem dětí se s štíhlou postavou loučit nemusíte

Reklama 25.  6.  2015
V magazínech a společenských rubrikách zpravodajských médiích v posledních letech přibývá zpráv o méně či více slavných ženách, které se již krátce po porodu pyšní výstavní postavou, často bez sebemenších známek nedávného těhotenství. Jak to dělají? Univerzální recept podle všeho neexistuje. Jen málokdy je to ovšem šťastná náhoda. Spíš za plochým bříškem a pevnými stehny hledejte velkou dřinu či pomoc chirurga.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co mají Scarlett Johansson, Jessica Alba, Simona Krainová nebo Diana Kobzanová společného? Kromě známých, pohledných tváří je to i mateřství. Mateřství, které se na první pohled na postavách těchto dam prakticky vůbec nepodepsalo. A jim podobných „šťastných žen“ na stránkách společenských magazínů přibývá. Jak to ale dělají? Co za trendem sexy maminek stojí? Kromě tvrdé dřiny, která spočívá v pravidelném pohybu a úzkostlivě dodržovaném jídelníčku, jsou za půvabnými křivkami také, často nepřiznané, zákroky estetické medicíny. Nejčastěji je to liposukce, která je dnes tak šetrná, že téměř nelze poznat, že si s ní krásné ženy pomohly ke své dokonalosti.

„Jedno řešení, které by fungovalo pro všechny, není. Těhotenství je pro ženu přirozený stav a tak jako v běžném životě jednu trápí kilogramy navíc, druhou povislé bříško či objemnější zadeček, tak každá jinak bojuje s poporodními kily. Do ideálu postavy mluví jak genetika, tak samozřejmě i strava, životní styl a všeobecná kondice,“ vysvětluje Anna Brandejs zakladatelka pražské kliniky estetické medicíny Brandeis Clinic.

Velkou úlohu sehrává také věk. Právě ten je totiž klíčový obzvlášť v dnešní době, kdy ve vyspělých zemích stoupá věk prvorodiček. Jinak (snadněji) se z těhotenství „vzpamatovává“ tělo dvacátnice, jinak (hůře) třicátnice a čtyřicátnice. „Mladé tělo všeobecně snáší lépe nejen nemoci a úrazy, ale také i takto významné výkyvy ve váze, které jsou součástí těhotenství. Přibývá proto starších maminek, které, byť mají prvotřídní životosprávu a sportují, poporodní kila nemohou shodit,“ dodává Anna Brandejs, a doplňuje, že právě maminky po porodu jsou častými zákaznicemi na její klinice. Některé problematické partie totiž s přibývajícím věkem získávají ideální křivky jen velmi těžce.

Liposukce břicha či stehen jsou navíc díky moderním technologiím cenově dostupnější, lze je provádět v lokální anestezii a mají okamžitý výsledek. Použití liposukce je navíc cílené, proto se tělo poměrně rychle zotaví.

A jak dlouho takový zákrok vydrží? „Liposukce překvapivě bývá odrazovým můstkem k větší péči klientů o tělo jako takové. Štíhlejší a pevnější tělo si ženy zamilují, ocení je i jejich okolí a naše klientky tak často již nedopustí, aby se jejich křivky změnily k horšímu,“ dodává Anna Brandejs.

Podrobnější informace o laserové liposukci najdete také na Univerzitě krásy.