S přírodou proti nevolnostem

V těhotenství bychom měly pokud možno zapomenout na všechny medikamenty. Ale jak proboha zahnat ty nepříjemné ranní nevolnosti? Máme pro vás pár přírodních tipů.
S přírodou proti nevolnostem

Ranní nevolnosti, které ovšem nemusejí být jen ranní, zkrátka k těhotenství patří. Souvisejí se snížením hladiny glukózy v krvi a dost často na jejich zmírnění pomáhá pravidelná a vhodně zvolená strava. Některým maminkám stačí položit si na noční stolek pár sušenek, které snědí předtím, než vstanou, jiné nosí celý den v kabelce něco malého k snědku. Každá na to má svůj recept. Než přijdete na to, co zabírá právě na vás, je třeba vyzkoušet víc způsobů.

1/ aromaterapie

Zkuste při nevolnosti čichat ke kapce zázvorového nebo mátového oleje kápnutého na kapesník. Kapka esence vydrží po celý den, event. si malou lahvičku, v níž se olejíčky prodávají, nechte v kabelce vždy připravenou k použití.

2/ bylinky

Osvědčenou přírodní dobrotou na zahnání nevolnosti je zázvor. K dostání je v mnoha formách, je tedy jen na vás, co si zvolíte, zda kandovaný, nebo čaj z čerstvého kořene, a nebo třeba ve formě zázvorových sušenek. Také máta a heřmánek jsou u budoucích maminek populární, a to jako čaj.

3/ naturopatie

Již zmiňovaná zázvorová sušenka nebo plátek celozrnného chleba na nočním stolku může ranní nevolnosti zahnat. Vyvarujte se tučných a těžkých jídel, vynechte kávu i alkohol. To všechno mohou totiž být spouštěče nevolností, jakkoli vám před těhotenstvím nečinily potíže. Zvolte stravu bohatou na celozrnné výrobky, luštěniny a zeleninu, abyste udržely hladinu krevního cukru stabilní. Stravujte se pravidelně, ideálně častěji v malých dávkách. Neměly byste mít hlad. Je dobré mít vždy něco malého u sebe na jeho zahnání, třeba ovoce.

Poslední rada zní: Hodně pijte. Zvláště pokud se neubráníte občasnému zvracení, které vás dehydruje. Pitný režim je v těhotenství opravdu důležitý. Dobrou zprávou je, že po prvním trimestru nevolnosti zpravidla odeznějí.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články