Maminka.czŠkolák

Sedm věcí, které se děti ve škole bohužel neučí. Rodiče, je to na vás!

Škola vás jistě naučila mnohé, ale na některé životní situace prostě učební osnovy nepamatují. Tady je sedm věcí, které byste měli umět či znát, abyste vedli spokojený život. A na vás je také, abyste je naučili své děti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Správně se rozhodovat

Když si špatně vyberete barvu laku na nehty, přinejhorším se vám nebude líbit. Jestli ale učiníte špatné rozhodnutí třeba při výběru partnera, budou následky horší. U rozhodování je podle koučky Evy Markové nejdůležitější poznat sám sebe a podle toho volit: „Pokud cítíte, že je to správné rozhodnutí, jste o něm vnitřně přesvědčeni, je velká pravděpodobnost, že se rozhodnete dobře.“ I vy byste měli učit děti rozhodnosti. Dávejte jim na výběr, například v tom, co by rády dělaly. Děti, které dělají činnosti, které jim vybrali druzí, se stávají pasivními a závislými na jiné autoritě. Dá se s nimi jednodušeji manipulovat. A to přeci nechcete.

VIDEO: Jak správně zorganizovat čas školákovi? 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Děti, Rodina, Péče o dítě a jeho výchova, Výchova, Školák, Rodina a vy, Rodiče, Základní škola, Školy, Vzdělání, Peníze, Pořádek, letadlo, kapela, Rej, Nehty, USA, Česká republika, Různorodost, Životní situace, Eva Marková, Priorita, Osnova, Spokojený život, Život