Maminka.czSlavní tatínci

Šéf Pirátů Ivan Bartoš má syna. Opravdu se jmenuje Zářící havran?

kog 5.  8.  2020
Předseda Pirátů Ivan Bartoš a jeho manželka Lýdie Franka se radují z miminka. Narodil se jim syn a dostal opravdu netradiční jméno: Bertram. K tomu ovšem hrdý otec s humorem dodává: "Zářící havran, jinak ovšem Bertík!" Že by měl ještě druhé, indiánské jméno?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Radostnou novinu zveřejnil šéf Pirátů na svém Facebooku, kde se vyfotil i v nemocničním oblečení. Takže je jasné, že byl u porodu. K fotce syna napsal: "Pro přátele a kamarády: "Chameleon Colin hlásí, že všichni jsou cajk." Díky ženuško... A my se na chvilku s dovolením odpojíme..." 

Bertram se narodil v úterý těsně před půlnocí a vážil více než čtyři kila. Na sociální síti už dostal mnoho gratulací – k originálnímu jménu i k váze chlapečka. A některá přání k miminku jsou opravdu vtipná: "Myslel jsem, že bude mít dredy. Velká gratulace," píše například Denis. "Taky jsem myslel," odpovídá Bartoš, pro něhož je tento účes typický.

U porodu jsem se štěstím rozbrečel, říká kajakář Jiří Prskavec

Se svojí ženou Lýdií Frankou, které se přezdívá "Kněžka chaosu", už vychovávají dceru Amelii z jejího předchozího vztahu. Ta se teď může těšit na brášku Bertíka. Nebo snad Zářícího havrana? 

Pohlaví miminka si rodiče dlouho nechávali pro sebe. A Bartoš v minulosti uvedl, že preference nemá: "Kluk nebo holka, to je jedno. Snažím se svým jednáním i politikou posouvat některé stereotypy, když ne rovnou bourat. Tato preference ženského nebo mužského potomka je jedním z nich a na to navazuje, zda oblečení modré, či růžové, autíčka, či panenky," uvedl pro server Zivotvcesku.cz.

Dojemnější fotku jste neviděli! Náhradní matka doma porodila syna nové rodině
Témata: Miminko, Slavní tatínci, Instagram, Syn, Otec, Bertram, Frank, Facebook, PIRA, Bár, Dovolení, Amelie, Colin, Šéf, Zář, Piráti, Havran, Bertík, Hrdý otec