Maminka.czKojenec

Šestinedělí prožívají i muži. Čím dříve se zapojí do péče, tím dříve nastane harmonie

Tereza Víchová 10.  2.  2017
Říkáte si, že to je přece ženská záležitost. Je ale i na vás, mužích, jak tohle citlivé období zvládne celá nová rodina. A moudrému otci se také dřív „vrátí“ žena-partnerka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vzpomínky na návrat z porodnice mám sama různé. S prvním synem jsme přijeli a nastala bezradnost ve smyslu „teď už jsme sami a jak to zvládneme“? S druhým synem jsme doslova přilétli domů a manžel v obleku na vzestupu kariéry mi vrazil pusu a autosedačku u dveří a rychle odjel na důležitou poradu.

Benjamínek po dalších šesti letech cestu prospal a z auta jsme přešli domů, kde bylo zatopeno v krbu. Na plotně se ohříval silný vývar a na složené postýlce se skvěla nová minisoupravička dupaček s nápisy „Born in 2016“.

Podívejte se do fotogalerie na roztomilé fotky tatínků s miminky.

 

Manžel se zeptal, jestli budu chtít ke kojení zase vždycky půl litru smetanové zmrzliny a čerstvou šestinedělku zaplavil pocit jistoty a bezpečí – tak potřebný v začátcích s každým miminkem. U nás pomohly zkušenosti, ale ty může nahradit pečlivá příprava už na „vaše společné“ první šestinedělí.

Témata: Děti, Novorozenec, Rodina a vztahy, Kojenec, Šestinedělí, Nejen pro tatínky, Medvídek, Muž, Dula, Pec, Mamut, Levandule, Libido, Nadstandardní pokoj, Postýlka, Harmonie, Medvídě, Krásný vztah, Zažitá představa, Partnerka, Náš, Půl litru, Plyšový medvídek, Plné kojení, Pracovní proces