Maminka.czBatole

Sex před miminkem: Tabu, nebo normální věc?

Martina Machová 25.  5.  2012
Dětská postýlka vedle manželského lože neskýtá jen bezpečí rodičovské blízkosti v případě nepohody, hladu a úzkosti děťátka, ale také jistou nevýhodu v případě, že vás mrňousek hlasitě vyruší „v nejlepším“. Srovnatelně nepříjemný je i tichý zvídavý pohled v zádech, který po vás rytmicky klouže nahoru a dolů.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Máte-li rozlehlý byt či domek, pravděpodobně vás výše uvedená otázka netrápí. Jste-li však obyvateli titěrného bytu, nebo jste zarytě konzervativní a sex u vás jednoduše znamená postel a načechrané peřiny, pravděpodobně vás mnohokrát napadlo, jak vaše intimní chvilky vnímá mrně v sousední postýlce.

Zákaz „gymnastiky“ a ticho!

Jelikož miminka nelze vyzpovídat a z jejich odpovědí vytvořit řádnou studii, lze se pouze domnívat, co si bdící dítko o vašich aktivitách myslí. Vždy je však důležité brát na zřetel skutečnost, že i malí kojenci vnímají pozitivní a negativní emoce matky. Hlasitěji projevovaným emocím při sexu maličké miminko nerozumí, a tak v něm mohou vyvolat negativní odezvu nebo dokonce strach. V případě, že jste tišší a neprovádíte žádná artistická čísla, je většině mladších kojenců vaše počínání ukradené. Tedy alespoň tehdy, umí-li se děťátko v postýlce zabavit samo. Nicméně, milé maminky, není nás zase tolik, které jsme schopné rozvášnit se u postýlky s bdícím mrnětem. Většinou raději počkáme, až zavře růžová víčka…

ČTĚTE TAKÉ: Kam na Den dětí? Vybírejte z pestré nabídky!

Načasování je důležité!

Možná jste si všimli, že v určité fázi spánku se dítko vzbudí lehce, jindy ho zase nevzbudí doslova ani „motorovka“. Rychlé pohyby očí pod víčky, občasné pohyby končetin i tělíčka, nebo dokonce nejrůznější zvuky nasvědčují tomu, že si miminko odžívá fázi lehčího snového spánku, kdy jej snadno vzbudí doslova každé heknutí. Oproti tomu uvolněné tělíčko a pomalejší dýchání nasvědčují klidové spánkové fázi, tehdy spí mrně tvrdě. Aktivnější spánková fáze předchází klidovou spánkovou fázi. Pokud si své intimní chvilky prožíváte vedle dětského baldachýnu, potom si raději počkejte na onen klidnější spánek.

Od roka už ne?

Pakliže by měla padnout nějaká věková hranice, od které bychom „TO“ před dětmi dělat neměli, spousta maminek se na diskusních fórech shodne na magické hranici okolo jednoho roku (odborníci v tomto ohledu mlčí), kdy jsou děti již pohybově a sociálně velice aktivní, zvědavé a komunikativní. Těžko si lze představit, že vedle pohybující se peřiny rodičů budou ležet na zádech, sledovat stíny na stropě a broukat. A tak nezbývá než položit si otázku: Počkat, až usne, nebo se schovat do koupelny?

Témata: Děti, Láska a vztahy, Batole, Kojenec, Sex, Tabu, Maličké miminko, Normální věc, Normál, Věc, NORMÁLNÍ, Mimi, Norma