Maminka.czSlavní rodiče

Seznamte se! Letizia nová španělská královna je šik

Iva Endrychová 11.  6.  2014
Seznamte se! Letizia nová španělská královna je šik
Nová španělská královna Letizia se velmi rychle zařadila mezi evropskou smetánku. Nyní se o ní mluví i jako o nové módní ikoně. Ostatně, posuďte sami.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pro Španěli to byl šok, když v roce 2003 oznámil korunní princ Felipe, že jeho manželkou se stane rozvedená novinářka z nešlechtické rodiny – Letiziu Ortiz. Netrvalo dlouho a Španělé jsou na svou princeznu hrdí. A mají být nač. Letizia je totiž krásná a má styl.

Z moderátorky princeznou

Jednačtyřicetiletá Letizia pochází z běžné neurozené rodiny – její otec byl novinář a maminka zdravotní sestrou. Letizia šla otcovou cestou a stala se reportérkou a moderátorkou televize CNN. Z moderátorského křesla prestižní televizní stanice po počátečních rozpacích přesedla obrazně řečeno na královský trůn a těší se velké přízni veřejnosti. Zatímco oblíbenost celé španělské královské rodiny klesá. Princ a budoucí král Felipe a jeho manželka se naopak těší rostoucí popularitě. Letizia dokonce zastiňuje postavení i obou Felipeho sester – Eleny a Cristiny.

Felipe se s Letizií seznámil v roce 2002 a o dva roky později si ji i v madridské katedrále vzal. Letizia za sebou už jedno nevydařené manželství měla. Se spisovatelem a učitelem Alonsem Guerreru Pérezem žila pouhý rok, rozvedli se v roce 1999.
Ihned po svatbě se Letizia dovedně zhostila svých princeznovských povinností a nyní postupně přebírá i ty královské. Přitom se však stejně jako Kate snaží zůstat i normální. Ve stejném duchu s manželem vychovávají své dvě dcery princeznu Leonor (8) a princeznu Sofii (7).

Stylová královna

Stejně jako Kate v Británii i Letizia nakupuje v běžných obchodech a ukazuje, že stylová lze být i za pár korun. V jejím šatníku převládají španělské značky – Zara a Mango, ale nechybí tam ani Hugo Boss, Max Mara, Armani nebo Felipe Varela.
Kontakt s běžným životem si udržuje i tím, že každý den vozí do školy své dcery.

Určitě si přečtěte také: Královské značky: Princezna Kate a její syn George udávají styl

Nahledněte do šatníku španělské královny:

Na rozdíl od Kate však už má jistotu, že na španělský trůn usedne a nahradí královnu Sofii. Král Juan Carlos totiž už abdikoval a neformálně předal své povinnosti Felipemu. Korunovace nového královského páru by měla podle informací španělského tisku proběhnout ještě v červnu.

Témata: Slavní rodiče, Král, Nova, Letizia, CNN, Perez, Armani, Boss, Madrid, Královský trůn, Seznam, Šik, Běžný život, Let, SPA, Korunovace, Budoucí král, Běžný obchod, Carlo, Královna, Pouhý rok, Alon