Maminka.czSlavní rodiče

Seznamte se, princ Louis z Cambridge. Kate a William odtajnili jméno

redakce 27.  4.  2018
Kensingtonský palác oznámil jméno druhého syna a třetího potomka v pořadí vévodkyně Kate a prince Williama. Princ dostal jméno Louis Arthur Charles.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Královská rodina si dala na čas. Se jménem váhala čtyři dny. Až dnes přišla dlouho očekávaná zpráva: "„Vévoda a vévodkyně z Cambridge s radostí oznamují, že pojmenovali svého syna Louise Arthura Charlese. Miminko bude známé také jako jeho královská výsost, princ Louis z Cambridge,“ napsal Kensingtonský palác na Twitter. 

Kate a William se při výběru jmen svých dětí dosud vždy inspirovali dějinami. Princ George, celým jménem George Alexander Louis, odkazuje na šest předchozích králů. Jeho sestrička, princezna Charlotte, celým jménem, Charlotte Elizabeth Diana, ctí matku a babičku svého otce.

Opět se očekávalo, že upřednostní něco tradičního. Britští bookmakeři v roce 2013 správně odhadli jméno George. V případě jeho sestřičky Charlotte se ale sekli a tipovali Alici. Tentokrát se nejčastěji skloňovalo jméno Arthur v kursu 6:1, následovali Albert s Philipem s kursem 11:1. Sázkaři tipovali i Frederick a James (kurs 13:1).

Zajímavé je, že Louis je třetí jméno nejstaršího syna Kate a Williama, prince George. Druhé jméno Arthur patřilo mezi favority mezi sázkaři. Třetím jménem chtěl královský vzdát nejspíše hold princi Charlesovi, otci prince Williama.

Takto vypadáme po porodu my, normální ženy, vzkazují Kate tyto maminky

Média spekulovala o Albertovi

Původně vypadalo, že přírůstek se bude jmenovat Albert. Už ráno o tom spekulovala nejen britská média, která k tomu došla na základě zvláštní chyby na stránkách královské rodiny informujících veřejnost. Objevil se totiž na nich neexistující odkaz s názvem princ Albert.

Podívejte se na velkou galerii královské rodiny.

VIDEO: William a Kate představili třetího potomka!

První fotky královského miminka! Kate s Williamem ukázali druhého syna
Vévodkyně Kate porodila třetí dítě. Je to kluk! Jaké bude mít jméno?
George a Charlotte se přijeli podívat na nejmladšího brášku do porodnice
Staňte se MAMINKOU ROKU. Můžete vyhrát ceny v hodnotě až 700 000 Kč!
Témata: Slavní rodiče, Miminko, Královská rodina, jméno, Arthur, Kensingtonský palác, William, Kate s Williamem, Druhý syn, Celé jméno, Kate, Druhé jméno, Princ Louis, George Alexander Louis, Lou, Kate a William, Princ Charles, Princ, Charlotte, Potomek, Vévodkyně, Frederick, George, Louis Arthur Charles, Britská média