Maminka.czSlavní rodiče

Seznamte se s britskou princeznou!

Iva Endrychová 2.  5.  2015
Vévodkyně z Cambridge za pozornosti všech světových medií přivedla na svět holčičku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kate holčičku porodila již necelé tři hodiny po příjezdu do porodnice. A v podvečer šťastní rodiče opustili za jásotu davů nemocnici a odjeli si užívat rodinného štěstí domů za bráškou Georgem.

Ještě předtím, než Kate s holčičkou v náručí v doprovodu Williama opustili porodnici, přivezl kolem páté hodiny William na návštěvu prince George. S maminkou a svou sestřičkou zůstal půl druhé hodiny, pak se vrátil domů. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Radostnou novinku o narození dalšího britského královského potomka oznámil Buckinghamský palác na Twitteru. Jako první však byla o porodu informována královna Alžběta II. Poté bylo u Buckinghamského paláce vyvěšeno oznámení pro veřejnost.

Klepněte pro větší obrázek

„Její královská Výsost vévodkyně z Cambridge porodila dceru v 8:34. Miminko váží 3660 gramů. Vévoda z Cambridge byl u porodu. Její královská Výsost i dítě jsou v pořádku,“ informovala zpráva na sociální síti. 

Šťastné rodině už na sociálních sítích gratuloval britský premiér David Cameron. 

Vévodkyně z Cambridge rodila v soukromém křídle Lindo nemocnice St. Mary. K dispozici má dvoupokojový apartmán. Jedna noc v něm stojí v přepočtu téměř 250 tisíc korun. Protože však v této nemocnici rodila již podruhé, dostala slevu za věrnost - 10 procent. 

Po dobrých zkušenostech z porodu George se Kate svěřila opět do rukou lékařů Alana Farthinga a Guye Thorpe-Beestona. Bohužel rodinný gynekolog Marcus Setchel, který na svět přivedl prince George, odešel před rokem do důchodu. Předtím však získal od královny rytířský titul. 

Jméno bude oznámeno do 72 hodin

O tom, zda princ George navštíví svou maminku a svého sourozence v nemocnici, se Kate rozhodne dle situace. Potvrdil to palácový mluvčí. O jméně potomka se svět dozví do dvaasedmdesáti hodin. Jméno bude oznámeno půl hodiny předtím, než šťastná rodinka opustí brány nemocnice. 

Nejvyšší kursy vypsali bookmakeři na tato jména  Alice, Elizabeth a Charlotte. V klučičích jménech měl nejvyšší kurs Philip před Jamesem a Arthurem. 

Princezna je čtvrtá v pořadí následnictví na trůnu. Nahradila svého strýce Harryho. První je dědeček Charles, poté tatínek William a bratr George je na třetím místě. Holčička je také první královskou princeznou narozenou v britské panovnické rodině po 65 letech. Poslední byla dcera Alžběty II. - princezna Anna. 

Připomeňte si, jaké to bylo, když se narodil George.

Celý svět slaví: Kate a princ William mají chlapce!
Fotogalerie: První snímky královského miminka
Kate a William vybrali pro svého syna jméno George Alexander Louis

Podívejte se, jak si Kate s Williamem rodičovství užívají. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
 Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Foto: Profimedia - Shutterstock/Rex

Témata: Slavní rodiče, královna Alžběta, Marcus, Královská výsost, Buckinghamský palác, Následnictví, Brit, Seznam, Princ, Twitter, Vévoda, Cameron, Charles, Thor, Guy, Rodinné štěstí, Cambridge, Královna Alžběta II, Princ William, Alana, George Alexander Louis, Kate a princ William, Harry, Šťastná rodinka, Alžběta II.