Maminka.czInstagram

Sezóna jahod je tady. Upečte si koláč podle Laďky Něrgešové

Simona Formánková 16.  6.  2021
Hlavní sezóna jahod je v plném proudu. Přinášíme vám skvělý tip na koláč od moderátorky Laďky Něrgešové. A protože je to vytížená máma, symbolizuje ho jedno slovo: jednoduchý.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Známá moderátorka a herečka Laďka Něrgešová na svém Instagramu sdílí vtipná videa nejen ze svého pracovního, ale také soukromého života. Během karantény se předvedla i jako zdatná kuchařka a své sledující inspirovala nejedním skvělým receptem. Vyzkoušejte rychlý kynutý koláč s jahodami, kterým u svých fanoušků opět zabodovala.

Suroviny (kromě jahod):

Těsto

  • 250 ml mléka
  • sušené droždí
  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 60 g tuku
  • cukr
  • sůl

Tvarohová náplň

  • plnotučný tvaroh
  • puding
  • cukr
  • vanilkový cukr

Drobenka

  • máslo
  • polohrubá mouka
  • cukr
  • vanilkový cukr

Postup:

Smícháme mléko s droždím a pořádně rozmícháme. Přisypeme mouku, žloutky, rozpuštěné máslo, cukr a sůl a uhněteme těsto. To necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě. 

Jahody si očistíme a rozkrájíme na půlky. Smícháme tvaroh, puding a oba cukry. Pořádně zamícháme. V jiné míse smícháme máslo, polohrubou mouku, cukr krystal i vanilkový cukr a mačkáním vytvoříme drobenku. 

Nakynuté těsto rozdělíme na půl a vyválíme placku zhruba centimetr vysokou. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, těsto potřeme zbylými bílky, smíchaným tvarohem a ozdobíme jahodami. Vrch koláče bohatě zasypeme drobenkou. Dáme péct na 170 °C zhruba 20 minut.

Témata: Recepty, Slavné maminky, Instagram, Sociální sítě, Laďka Něrgešová, Mouka, Cukr, Tvaroh, Máslo, Krystal, Sezóna, Koláč, Moderátorka, Jahody, Puding, Těsto