[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Známá moderátorka a herečka Laďka Něrgešová na svém Instagramu sdílí vtipná videa nejen ze svého pracovního, ale také soukromého života. Během karantény se předvedla i jako zdatná kuchařka a své sledující inspirovala nejedním skvělým receptem. Vyzkoušejte rychlý kynutý koláč s jahodami, kterým u svých fanoušků opět zabodovala.
Suroviny (kromě jahod):
Těsto
Tvarohová náplň
Drobenka
Postup:
Smícháme mléko s droždím a pořádně rozmícháme. Přisypeme mouku, žloutky, rozpuštěné máslo, cukr a sůl a uhněteme těsto. To necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě.
Jahody si očistíme a rozkrájíme na půlky. Smícháme tvaroh, puding a oba cukry. Pořádně zamícháme. V jiné míse smícháme máslo, polohrubou mouku, cukr krystal i vanilkový cukr a mačkáním vytvoříme drobenku.
Nakynuté těsto rozdělíme na půl a vyválíme placku zhruba centimetr vysokou. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, těsto potřeme zbylými bílky, smíchaným tvarohem a ozdobíme jahodami. Vrch koláče bohatě zasypeme drobenkou. Dáme péct na 170 °C zhruba 20 minut.
Zobrazit příspěvek na Instagramu Příspěvek sdílený Laďka Něrgešová (@ladka_nergesova)
Příspěvek sdílený Laďka Něrgešová (@ladka_nergesova)