Maminka.czČasopis Maminka

Sígři a bordeláři versus křehké květinky: Existují rozdíly ve výchově kluků a holčiček?

Simona Procházková 19.  4.  2022
Ne, opravdu neplatí, že každý kluk je rozený raubíř, který se rád pere, je nepořádný a urputný. A zdaleka ne každá holčička zbožňuje panenky, šatičky si rovná do komínků a chová se jako princeznička. Existují tedy rozdíly při výchově kluků a holčiček?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

K něčemu se přiznám, když mi před osmi lety pan doktor při těhotenském ultrazvuku jásavě oznámil, že „vidí pindíka“, potřebovala jsem pár dní na to, abych tuto informaci vstřebala. Dokonce i slzička ukápla. Nikdy mě ani náznakem nenapadlo, že bych mohla čekat kluka. Byla jsem přesvědčená o holčičce a s jinou variantou vůbec nepočítala. Protože „já to přece musím vědět, moje intuice mě nikdy nezklame“! Co si s ním, nějakým zlobivým syčákem, počnu? A kde jsou copánky, sponečky, vidina dlouhovlasé roztomilé treperendy?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Děti, Časopis Maminka, Výchova, Rodiče, Syn, Dcera, Poradna pro rodiče a děti, Harry Potter, koučka, Forman, Lenka, Květinka, Mentorka, Gender, Ivana Ašenbrenerová, Mars, Maminka, Novák Matějková, Princeznička, Rychlý šíp, Simona Formánková, Holčička, Tereza Víchová, Lucie Harnošová, Hana Slámová