Maminka.czŠikana

Rodiče šikanovali vlastní dítě na veřejnosti. Nechali ho stát u silnice s ponižujícím nápisemm

Dita Mrázková 17.  3.  2024
Nepochopitelné, bezcitné a absolutně nevýchovné. To napadne většinu z nás při pohledu na fotografii chlapce stojícího „na hanbě“. Video, na kterém drží s potupným výrazem transparent, zveřejnil řidič, který nevěřil svým očím. Čím se chlapec provinil, a jak na to reagovali další rodiče?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

 

Záběry smutného chlapce, kterého rodiče veřejně trestají, natočil jistý Gavin Klein, který ho vyfotil ze svého auta, když projížděl ulicí. Chlapec stál u cesty s transparentem v ruce. Když řidič zpomalil, aby si přečetl, co mladík vzkazuje světu, nestačil se divit.

"Jsem tyran. Zatrubte, pokud nenávidíte šikanu."

Klepněte pro větší obrázek

Gavin si nejdřív myslel, že jde o vtip, vážný a smutný výraz chlapce a především o pár metrů sedící pár, který tomu všemu přihlížel, jej ale znejistil. Jednalo se totiž zřejmě o chlapcovy rodiče, kteří svého zlobivého synka potrestali poněkud netradičním způsobem.

Řidič i jeho spolujezdec byli znechuceni a z videa je patrné, co si o jejich dost primitivním počinu myslí. „To je odporné. Chce se mi zakřičet na rodiče, to oni šikanují!“

Klepněte pro větší obrázek

Zdá se, že ani ostatní lidé na ulici nebyli touto rodičovskou výchovnou technikou nijak zvlášť ohromeni. Během třináctivteřinového záznamu totiž nikdo z projíždějících ani jednou nezatroubil.  

Ve skutečnosti ale autora videa zaskočily komentáře, které se pod jeho příspěvkem na TikToku začaly objevovat. Bylo jich téměř čtvrt milionu!

Dívku na Slovensku brutálně zbily děti: Poznali byste příznaky šikany? A kam se obrátit pro pomoc?


„Pokud nesouhlasíte s touto formou trestu, jste měkota. Dítě se musí ponaučit!“
Jiný rodič zase napsal. „Proč jste chtěl křičet na rodiče? Vždyť je to skvělý způsob, jak zvládnout výchovu!“

Je až s podivem, co všechno přijde v rámci výchovy některým rodičům jako „skvělý způsob…“
 

Témata: Děti, Video, Péče o dítě a jeho výchova, Psychika, Rodiče, TikTok, Strach, Šikana, Chlapec, Trauma, Tyran, transparent, Donut, Síl, Řidič, Výraz, Přímý přenos, Čtvrt milionu, Vlast, Silnice, Slovensko, Nápis, Prime, Gavin, Hoch