Maminka.czRecepty

Silvestr bez alkoholu. Tipy na skvělé nealko drinky (nejen) pro těhotné a kojící maminky

Všichni kolem vás juchají se sklenkou v ruce, jen vy se na okolí zubíte omámená litry čaje, džusu a minerálek. Vtipy, které rozesmávají všechny okolo vás, vám přijdou stále více trapné. A tak pro vás máme 4 skvělé tekuté tipy, které potěší tělo i mysl. A některé navíc příjemně zahřejí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nemusíte být nijak náruživým pijanem alkoholu k tomu, aby vám o Silvestru (nebo i při jiných speciálních příležitostech) přišlo jednoduše líto, že vás tento rok mine několik skleniček bouřlivě perlícího moku, drahého pozdního sběru či exotických míchaných drinků. V případě, že se krmení vašich ratolestí tak nějak plynule natáhlo od jednoho těhotenství ke druhému, je možné, že se vaše „suché období“ prodloužilo dokonce do několika let.

VIDEO: Tipy na nealkoholické drinky na Silvestra

Zatímco ve spěchu všedních dní vás alkoholické chutě míjejí, v době bujarých oslav byste si klidně sklenku něčeho ostřejšího s velkou chutí – pro tu roztomile uvolněnou sváteční atmosféru – vychutnala. Jenže dobře víte, že co by v tomto případě potěšilo vás, neprospělo by vašemu miminku.

Proto pro vás máme čtyři recepty, které se pokusí omámit vaše chuťové buňky a umocnit pocit té správné sváteční atmosféry.

4 tipy na skvělé nealko drinky

Chcete-li své alkoholu prosté sklence dát sváteční punc (a možná i punč), máme pro vás hned čtyři tipy na sváteční nealkoholické drinky; 2 studené a 2 horké. Nezávisle na teplotě lze prohlásit všechny za zdravé, chutné a s trochou snahy i za elegantní.

Silvestr s malými dětmi: Tančete, oblékněte kostýmy, hodujte a bavte se celý den!

Virgin Mojito

Potřebujete: 1 dl jablečného (hruškového) džusu, 1dl sodovky, 1 lžičku třtinového cukru, 1/4 limetky, snítku máty
Příprava: Do vysoké sklenice nasypte cukr, přidejte pokrájenou limetku a promíchejte. Do 1/3 sklenice dosypte drcený led, zalijte džusem a sodovkou, nakonec přidejte mátu. Plátkem limetky ozdobte sklenici, do ledu zapíchněte brčko.

Nealkoholický ovocný punč

Potřebujete: 500 g čerstvého ovoce (jablka, pomeranče, mandarinky, hrušky…), 1 limetku, 2 hrnky uvařeného šípkového čaje, 500 ml brusinkového džusu, 500 ml jahodového džusu, 1 snítku máty, meduňky nebo rozmarýnu

Postup: Větší kusy ovoce nakrájejte na malé kousky a dejte do hrnce. Přilijte čaj, oba druhy džusu, vymačkanou šťávu z limetky a přidejte čerstvé bylinky a zahřívejte až k bodu varu. Chvíli povařte a odstavte z plotny. Před podáváním nezapomeňte vyjmout z nápoje bylinky.

Virgin Colada

Potřebujete: 1,5 dl kvalitního ananasového džusu (nebo rozmixovaného ananasu), 0,5 dl kokosového mléka (čerstvého nebo z plechovky), drcený led, šťávu z limetky dle chuti, plátek ananasu na ozdobu (čerstvého nebo z plechovky)
 

Příprava: Ingredience dejte do mixéru a mixujte, dokud se led nerozpustí. Hustý koktejl ozdobte plátkem ananasu.

10 způsobů, jak oslavit Silvestra s dětmi

Zimní punč

Potřebujete: 1 l jablečného moštu, větší jablko, větší hrušku, pomeranč, 20 kuliček vína, kousek skořicové kůry, 2 hřebíčky, ½ vanilkového lusku, pár kapek citronové šťávy, (1–2 kávové lžičky rumu či vodky)
Příprava: Džus svařte s kořením, přidejte dekorativně pokrájené ovoce, 3 minutky povařte. Nakonec zakapejte citronovou šťávou, pro vůni dolijte 1 až 2 lžičky alkoholu.

Témata: Těhotenství, Recepty, Rodina, Kojení, Jen pro maminku, Tipy a rady v těhotenství, oslava, Alkohol, Pokrájené ovoce, Drink, Mixér, Silvestr, Mojito, Síl, Ingredience, NEA, Sklenice, Punč, Drcený led, KOKO, Ananas, Plátek, Všední den, Vanilkový lusk, Tip