Maminka.czTěhotenství

Skvrny a pihy v těhotenství? Klid, je to normální. Jak na ně?

Tereza Víchová 10.  7.  2017
Krásná těhotná? V katalogu miminkovských potřeb ano. Ale co ty vaše skvrny a pihy? Pozor na ně. Právě teď!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Těhotné tělo si tak trochu dělá, co chce. Zvracení, únava, emoce jako na houpačce, a k tomu se najednou doslova „vybarvujete“. A bohužel: ubránit se nelze. Minimalizovat projevy takzvané hyperpigmentace ale možné je. Jak na to. A proč jste najednou „flekatá“? 

Tažení proti striím. Používejte mastný krém, pijte hodně vody a nekuřte

Proč se mění vzhled kůže? 

Protože patříte k většině. Takzvaná hyperpigmentace se totiž týká až 90 % těhotných žen. A „vychutnáte si to“ poměrně dlouho. Už pár dní před dvěma čárkami na testu totiž můžete zpozorovat, že vám třeba ztmavly bradavky. Hned v úvodu vás ale uklidníme – skvrny a tmavnutí kůže na různých místech těla jsou normálním projevem, takže budete řešit spíš estetický než jakýkoli jiný problém. Tělo v těhotenství produkuje nadměrné množství melaninu, který je zodpovědný za pigmentové skvrny, a to nejen na obličeji, ale také například na břiše. 

9 chytrých způsobů, jak se zbavit celulitidy
Témata: Zdraví, Těhotenství, Časopis Maminka, Kosmetické tipy, melanom, Rostoucí bříško, Záření, Malý savec, Hormonální změna, Bradavka, Hrdlo, Krém, Klobouk, Tunika, Pobyt, Čárka, Lesk, Vyvážená strava, Melanin, Jana, Záhada, Okno, Správný vývoj, Slunce, Těhotné tělo, Zdraví na Heureka.cz