Maminka.czNovorozenec

Evellyn Pacoláková: „Při porodu jsme se s lékařem dost nasmáli“

Linda Zikmundová 16.  12.  2011
Sympatická herečka nám prozradila, jak prožívala svoje těhotenství, že je při porodu možné „dost se nasmát“, čím chce být její syn jako velký a co pro to všechno dělá i jak se u nich doma slaví Vánoce.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

* Od roku 2008 jste členkou Městských divadel pražských. Prý se vám z Olomouce, kde jste byla předtím v angažmá, vůbec nechtělo. Už jste si v Praze zvykla? A co pro vás byl největší problém?

V Olomouci jsem žila 11 let. Stala se mým druhým domovem, pocházím totiž z Košic. Chodívala jsem na procházky úzkými, starými ulicemi, které byly k nerozeznání od těch v Košicích. A jakákoli změna pro mne znamenala stejné vytržení ze známého místa, jako když jsem v 16 letech musela odjet z Košic do Brna. Největším problémem byl pro mne můj strach z neznáma, z nových lidí. A jak jsem si zvykla? Snadno a rychle. V Praze jsem totiž okamžitě narazila jak v divadle, tak i v soukromí na skvělé lidi, kteří mě přijali mezi sebe, a dokonce se snažili a dodnes se snaží pomáhat mi. Kdo by si v takovém prostředí nezvykl?!

* Jste maminkou téměř 5letého syna Kristiána, jak stěhování zvládal on?

Byl tehdy ještě roztomilé miminko, rok a půl staré, které svou maminku následovalo všude a na nic se neptalo. Zrovna jsem ho začala učit, aby si sám a dobrovolně uklízel hračky, takže mi je jednoho dne ochotně naházel do krabice, kterou jsme spolu zalepili, popsali a odeslali do Prahy.

* Jaký podle vás je váš syn? Co ho baví?

Především je to dítě jako všechny ostatní děti. Má strašně rád pohádky, čtené, vyprávěné, hrané, před spaním si jednu přečteme a pak si každý jednu krátkou vymyslíme a povíme si ji. Je tak trochu režisér, všechny „scénáře“ ke hraným pohádkám si vymýšlí sám a já pak musím poslušně plnit jeho přání. Někdy mám pocit, že mám divadlo i doma :-) Také ho strašně baví auta. V poslední době jsem si všimla, že je pozorný k ženám :-) Umí pochválit účes, pěkné šaty, dokonce nutí babičku, aby mi kupovala kytičky… Prostě chlap, jak má být, kéž by mu to zůstalo.

* Tuší už Kristián, co by chtěl v životě dělat? Chtěl by také hrát divadlo jako jeho maminka?

To už ví úplně přesně. Chce být policistou. Nedávno mi vysvětloval, že je moc dobře, že se učí mluvit anglicky, protože zločinci prý nejsou jenom Češi, a také, že je dobré, že se učí plavat, aby zloducha dohonil i v moři a neutopil se. Na mou otázku, k čemu mu tedy bude keramika, kterou má také rád, mi odpověděl, že z hlíny udělá obludy a bude jimi strašit ty největší zločince, které chytí. Takže divadlo u něj zatím neletí.

ČTĚTE TAKÉ: Markéta Častvaj - Plánková: „Na vánoční stres mám recept“

* Jaké bylo vaše těhotenství? Jak jste ho prožívala?

Bylo nádherné. Hrála jsem do 4. měsíce, pak přišly prázdniny a po nich jsem už do divadla nenastoupila. Užívala jsem si rostoucí bříško. Neměla jsem žádné problémy ani zvláštní chutě, prostě pohoda.

ČTĚTE TAKÉ: FOTOSOUTĚŽ O DŘEVĚNÉ HRAČKY MANUFAKTURA

* Na stránkách Maminky se hodně často řeší, jaké měly naše čtenářky porody… nechtěla byste si na svůj také zavzpomínat?

Já na porod vzpomínám ráda. Trval sice 14 hodin, ale měl i vtipné okamžiky. Ráno mi odtekla plodová voda, byla čirá, tak jsem věděla, že je vše v pořádku a že mám ještě nějaký čas jenom pro sebe. Uvařila jsem oběd, vysprchovala se, umyla jsem si vlasy a pořádně se najedla, abych měla sílu. Bolesti začaly až v porodnici. Původně jsem měla rodit císařem, prý kvůli úzké pánvi, ale můj porodník mě znal, a tak jsme se domluvili, že se o to alespoň pokusím sama, moc jsem chtěla. Vtipné na tom bylo, že porodník je fandou opery a zrovna si „přivydělával“ u nás v divadle. Zkoušel v opeře pod vedením režiséra, se kterým jsem měla dost zkušeností, a tak jsme mezi stahy drbali lidi z divadla a dost jsme se nasmáli :-) Kristián přišel na svět přesně vteřinu po půlnoci, sestřička mi ještě dávala možnost výběru data, ale já věděla, že se nadechl až s nově příchozím dnem :-)

Pokračování >>>

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Časopis Maminka, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Lék, Paco, Nerozeznání, Pór, Náš, Eve, Lékař, Manufaktura