Maminka.czNovorozenec

Jennifer Lopez: „Mužům rozumím čím dál méně“

Lucie Kuklínová 15.  12.  2011
Jennifer Lopez: „Mužům rozumím čím dál méně“
Kolik hudebních hvězd se snažilo uspět ve filmovém průmyslu a obráceně. Madonna, David Bowie, Bruce Willis, Whitney Houston, Keanu Reeves, Mariah Carey... Nikomu z nich se nepodařilo dosáhnout tak obrovského paralelního úspěchu v obou kariérách jako Jennifer Lopez.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jennifer Lynn Lopez se narodila 24. 7. 1969 v newyorském Bronxu. Otec David byl počítačový technik, matka Guadalupe učitelka v mateřské škole.

Oba rodiče pocházeli z Portorika, ale seznámili se až v USA. Jennifer a její dvě sestry Leslie a Lynda vyrostly v bytě, kde „byla v zimě strašná zima a v létě nesnesitelné vedro“, vzpomíná Jennifer. „Ale vždycky jsme měli doma dost rýže a fazolí,“ dodává s úsměvem. Rodiče se snažili nenechat děti vyrůstat na ulici, a tak je už odmala zapisovali na různé kurzy, hlavně zpěvu a tance. Jennifer byla nejnadanější a na střední škole se ukázalo, že je také výborná sportovkyně – běhala, dělala gymnastiku, hrála softbal a tenis. Moc dobře se ale neučila. Na otázku, co měla na vysvědčení, žertem odpovídala: lak na nehty. Už od patnácti poctivě chodila na všechny možné konkurzy a jako teenager si zahrála v několika nepříliš významných muzikálech.

Janetino křoví

Štěstí se na ni usmálo v roce 1990, kdy dostala roli v populárním seriálu In Living Colours, kde hráli mj. Jim Carrey, Jamie Foxx, Chris Rock nebo Denise Richards. Účinkovala v něm dva roky, mezitím si občas zatančila v nějakém videoklipu, ze kterých byl nejznámější That´s The Way Loves Goes od Janet Jackson. Od zpěvačky dostala nabídku zúčastnit se jejího celosvětového turné, ale odmítla, protože mezitím podepsala smlouvy na další seriály, Second Chances, South Central a Hotel Malibu. „Hlavně Second Chances byla skutečná katastrofa,“ vzpomíná Jenn. „Obě hlavní hrdinky otěhotněly a producenti se rozhodli, že než aby podobně jako tvůrci Dallasu dopsali nějakou nesmyslnou záplatu, jako ty holky zbouchli mimozemšťané, nebo tak něco, tak to raději celé odpískali.“

Nemusela ale ničeho litovat, protože mezitím vyhrála konkurz na roli v akční krimi Vlak plný peněz s Wesley Snipesem a Woody Harrelsonem. Film o odvážné loupeži v newyorském metru měl slušnou návštěvnost a Jennifer zajistil – kromě příjemného honoráře – i první fotku na titulní obálce časopisu. Vzápětí si ji vybral legendární Francis Ford Coppola do své hořké komedie Jack. V ní hlavní hrdina Robin Williams vinou vrozené anomálie stárne tak rychle, že v deseti letech vypadá na čtyřicet. Krátce po premiéře Jacka se herečka seznámila s kubánským emigrantem jménem Ojani Noa a hned prý věděla, že je to ten pravý. Číšník a začínající model ji uchvátil natolik, že si ho hned druhý den nastěhovala domů a brzy se vzali.

Selena

Když režisér Gregory Nava potřeboval obsadit hlavní roli v životopisném snímku o zpěvačce Seleně Quintanille Perez, o nikom jiném než o Jennifer prý vůbec neuvažoval. Mladá zpěvačka hispánského původu měla počátkem 90. let našlápnuto na slušnou kariéru: vydala několik úspěšných desek, podepsala smlouvu s EMI a získala cenu Grammy. A pak ji, ve třiadvaceti letech, zastřelila vyšinutá prezidentka jejího vlastního fanklubu... Jennifer byla skvělá, všechna hudební čísla zvládla bravurně a získala dokonce nominaže ci na Zlatý glóbus.

Ještě důležitější než ocenění za herectví se však ukázal zájem hudebních vydavatelství – už dříve si Jennifer několik z nich nesměle namlouvalo, teď po úspěchu Seleny se ale strhla regulérní dražební bitva. Nejvíc jí nakonec za smlouvu nabídla značka Work Group, součást Sony, které šéfoval manžel Mariah Carey Tommy Mottola. S Jennifer měl velké plány. Ona mezitím nezahálela ani na filmové frontě, kde dostala nabídku od Olivera Stona na hlavní roli v noir thrilleru U-Turn.

Sean Penn hrál tuláka na útěku před bookmakery, kterým dluží peníze. Když se mu rozbije auto v podivném městečku uprostřed pouště, najme si ho Nick Nolte, aby mu zavraždil manželku. Tou je Jennifer, neodolatelná femme fatale, která Pennovi udělá protinabídku – ať zabije jejího muže.

Nepoučitelná

Horor Cela byl po mnoha letech prvním hollywoodským trhákem s herečkou hispánského původu v hlavní roli – nic takového se nestalo od dob slavné Rity Hayworth, jejíž pravé jméno bylo Margarita Carmen Cansino. Ve filmu, který měl tržby přes 100 milionů dolarů, sadistický vrah pomalu topí své dívčí oběti v sofistikované skleněné komoře. Krátce po premiéře vydala Jennifer své debutové album On The 6. („Vlakem č. 6 jsem jezdívala jako malá holka v New Yorku,“ vysvětluje.) Skvělý mix hiphopu, latiny a popu pomáhali vyladit do dokonalosti špičkoví producenti Sean Combs a Emilio Estefan, na albu hostovali rappeři Fat Joe a Big Punisher. Deska se prodávala skvěle a následující dvě alba J. Lo. a This Is Me… Then ještě lépe.

Pokračování >>>

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Časopis Moje psychologie, Janet Jackson, Jennifer Lopez, Mariah Carey, Sean Pen, Denise Richards, Zlatý Globus, Emilio, Tula, Perez, Sean Penn, JEN, Thriller, Mariah, Malibu, Gregory

Video