Maminka.czTěhotenství

Kateřina Kristelová: Strach z porodu jsem měla

redakce 11.  9.  2010
Moderátorka Kateřina Kristelová se v neděli pátého září stala poprvé maminkou. A protože se cítila dobře, po odchodu z porodnice nám poskytla rozhovor, který vám teď ve spolupráci s Baby televizí přinášíme i s videoreportáží.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak probíhal Váš první porod?

Rodila jsem nejdříve klasicky, protože jsem hodně stála o přirozený porod, ale vyvrcholilo to císařem.

Měla jste strach z porodu, nebo jste to brala tak, že to prostě nějak proběhne?

Strach z porodu jsem měla, jasně, že jo. A docela velký, protože samozřejmě člověk neujde takovým těm zkušenostem. Někdo říkal, že to bylo strašně hezký, někdo zase, že to bylo nesmírně složitý, takže… Já jsem si hlavně říkala, čím si vyberu naprosto bezproblémové těhotenství, protože jsem neznala, co je to únava, mohla jsem pracovat, byla jsem velmi aktivní. Takže jsem si říkala, že si to asi vyberu komplikovaným porodem, což se tak trošku stalo. Takže, holky, pozor na ty programy v hlavě, protože si myslím, že jsem si to tak trošku přivolala. Ale ten zážitek na konci toho, když se narodí zdraví dítě je tak úžasnej, že není důvod, proč to neprotrpět.

Podařilo se Vám se rozkojit?

Tohle bylo velice náročný, ale nakonec jsem se rozkojila díky sestřičce velice dobře. Takže teď budeme na tom makat celej víkend!

Čeká Vás doma třeba pomoc maminek, babiček…?

Zafungovala skvěle moje máma, která tak nějak zastupuje Martina (hokejista Martin Tůma, pozn. redakce), který hraje profesionálně hokej, takže není v jeho silách se mi denně věnovat, což je pochopitelný.

Připravovala jste se nějak na ten porod? Třeba kurzy, čtením knih nebo webových diskuzí?

My jsme absolvovali kurz a četla jsem odborný publikace, internetové diskuze nečtu.




Jak vnímal předporodní kurz novopečený tatínek a jaké byly jeho zážitky z přítomnosti u porodu? Jaký dárek po porodu Katka dostane a co by si sama přála? Podívejte se s námi na celý rozhovor v následující videoreportáži Baby Televize:


Témata: Těhotenství, Porod, Slavní rodiče, Strach, Komplikovaný porod, Následující video, Novopečený tatínek, Kris, Krist, Kate, Celý rozhovor, Pór, Kat, Kateřina Kristelová, Mela