Maminka.czPorod

Kristýna Fuitová-Nováková: „Mateřství mě podstatně změnilo!“

Adéla Vedralová 15.  2.  2012
Kristýna Fuitová-Nováková: „Mateřství mě podstatně změnilo!“
Osmadvacetiletá herečka Kristýna Fuitová-Nováková, kterou znáte například ze seriálu Aféry, je už dva roky maminkou dvouleté Rozárky. Mateřství je pro ni prioritou, snaží se vše zvládnout bez chův a malé se věnovat naplno. Ale sem tam se ke své profesi stejně vrátí. Patří k těm, kterým mateřství opravdu svědčí, protože je ještě půvabnější než před těhotenstvím! Občas se vrhne dokonce i do charitativních projektů, jako například nedávno, kdy se připojila k dalším jedenácti herečkám a nafotila kalendář na podporu neslyšících.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co vás na mateřství nejvíc baví?

Asi to jak mě Rozárka neustále něčím překvapuje. Jsou jí právě dva roky, takže začíná mít svoje názory. A především si je někdy začíná velmi urputně a nahlas prosazovat. A pak mě samozřejmě baví, asi jako každou mámu to pouto, které mezi námi je.

Je něco, co vám chybí z dob, kdy jste ještě nebyla maminkou?

Možná jen to, že logicky nemám tolik času sama na sebe, ale to je podle mého úplně normální, když se jí chci naplno věnovat a nesvěřovat ji chůvám.

Jak mateřství ovlivnilo vaši hereckou kariéru?

Mateřství mě změnilo podstatně a ve velké míře. Nevím, jestli navenek, ale vnitřně určitě ano. Je jasné, že ta proměna samozřejmě souvisí i s herectvím. Ať v mé profesi chce nebo ne, vždycky výkon ovlivňuje osobnost dotyčného. Když se pak právě tohle trochu změní, rozvine, tak podle mého názoru dojde i k určitému posunu v hereckém projevu.

Co je pro vás jako pro maminku největší relax?

Určitě večery, když Rozárku vykoupeme, ona v klidu usne a já si s manželem třeba pustím nějaký hezký film.

Jakou povahu má vaše dcerka?

Jak už jsem zmiňovala, má svou hlavu, umí si prosadit svou. Ale na druhou stranu, když se jí vysvětlí, že něco nejde, často to pochopí a jde od toho. Je veselá a taky dost akční.

Čím vás naposledy pobavila?

Protože na svůj věk dobře mluví, baví mě neustále něčím. Občas z ní vyleze cosi, co vůbec netušíme, kde mohla zaslechnout. Například v současné době velmi ráda používá slovo "ovšem". V některých situacích její projev působí velmi vtipně.

Najdete si i přes mateřské povinnosti také čas na sebe?

Málo, ale občas ano. Jako asi většina maminek.

Přejete si početnější rodinu, nebo zůstanete u jednoho dítěte?

Určitě bych chtěla víc dětí. Uvidíme, jak to všechno dopadne…

Chodíte s dcerkou na nějaké kroužky?

Chodíme na cvičení na Smíchově. Rozárka je tam moc spokojená a my také. Chodíme sem asi od desíti měsíců.

Už vás malá viděla v televizi? Jak reagovala?

Ano, viděla a překvapivě mě vždycky pozná! Vůbec jí není ani trochu divné, že třeba vedle ní ve stejnou chvilku sedím a jsem zároveň v televizi. Asi z toho ještě nemá rozum!

Jak se vám líbí kalendář, pro který jste nedávno pózovala?

Líbil se mi hlavně nápad vyfotit herečky úplně nenalíčené, protože většina lidí nás zná až po velmi dlouhé práci maskérek, takže konečně bylo vidět, jak doopravdy vypadáme! A taky je vždycky fajn fotit s úžasným fotografem Tomášem Beranem, jehož práce se mi moc líbí.

Máte nějakou osobní zkušenost s neslyšícím člověkem?

S neslyšícími jsem se doposud nedostala do bližšího kontaktu. Moje první zkušenost byla až nafocení tohoto charitativního kalendáře pro občanské sdružení APPN.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Mateřství, Školák, Batole, Kojenec, Nova, Novák, Charitativní kalendář, Mater, Máť, Fuitová, Kris, Krist, Novak, Nováková