Maminka.czBatole

Lucie Vondráčková: „Disharmonie na postavu působí jako zázračný proutek“

Petra Lamschová 13.  8.  2012
Rok 2011 pro ni byl ve znamení změn - v červnu se provdala za profesionálního hokejistu Tomáše Plekance a začali spolu žít v kanadském Montrealu, v listopadu obhájila coby zpěvačka Stříbrného slavíka a v prosinci se narodil syn Matyáš. Letošní léto tráví s celou rodinou v České republice, kde Lucie mimo jiné natáčí s režisérem Zdeňkem Troškou komedii Babovřesky. jsem milovnicí chůze, ráda plavu a nejvíc se mi líbí, když maminky sportují s dětmi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

< první="" díl="">

* Máte doma posilovnu?

To sice ne, ale pravidelně využívám běžecký pás. Vybrala jsem si ho na radu kamarádky, která se díky němu dostala po porodu do kondice. Můžu potvrdit, že to opravdu funguje, a musím přiznat, že se z pásu stal můj velmi dobrý trenér, ale zároveň i trapič.

* Když se ohlédnete zpátky, jaký vztah jste měla v minulosti k hokeji?

Přiznávám, že jsem se v televizi spíš dívala na skoky do vody nebo plavání. Hokeji jsem fandila hlavně během mistrovství světa a jiných důležitých zápasů. V té době jsem si ale nějak nestačila všimnout, že se během zápasu hráči střídají a nejsou na ledě celou dobu. Z toho dost jasně vyplývá, že jsem moc velká hokejová fanynka nebyla. (smích)

* Jaké pocity u vás převažovaly během letošního mistrovství světa v hokeji?

Měla jsem hlavně strach, aby se nikomu z hráčů nic nestalo. V jednu chvíli jsem se trošku bála i toho, že nakonec odjedeme bez medaile. Ale ukázalo se, že to byly jen hloupé obavy, protože nikomu se nic vážného nestalo a medaile byla také.

* Je něco, v čem profesionální sport pomáhá vašemu manželovi v osobním životě?

Myslím, že je to spíš naopak. Sport pouze odráží to, jaký jste člověk. Třeba já jsem vyloženě vytrvalostní typ. Jdu ke svému cíli pomalu, krok za krokem. Žádný sprint. A stejným způsobem přistupuji k herectví a muzice. Projevuje se to i v mém vztahu ke sportu - chodím na dlouhé procházky a běhám delší tratě. Tomáš má v sobě naopak disciplínu a údernost v jednom, a proto dělá to, co dělá.

* V dnešní době existuje spousta možností, jak pomoci ženské kráse. Kterou z nich využíváte?

Nedám dopustit na okurkové slupky, které si dávám na pleť. Piji hodně vody, moc se neopaluji a sportuji. Jinak nic moc. S Matyášem na něco dalšího ani není čas. A když se fotím pro časopisy, tak mě vždycky profesionálně nalíčí a obléknou, takže se dá říct, že mám moc hezké povolání. (smích)

* Když se chcete líbit, co si vezmete na sebe?

Nejvíc u mě vedou džínsy, saka, dlouhé plážové šaty a sportovní plavky. Naopak nejsem kamarádka se sukněmi. Nemám doma ani jednu.

* O jaké ženě vy sama řeknete, že je krásná?

O takové, ze které něco vyzařuje. Mám pocit, že ani nejde popsat, o co přesně jde. Mezi ženy, které září, patří třeba zpěvačka Marie Rottrová nebo herečka Meryl Streep. Nedávno jsem si toho všimla i u krásné prvorepublikové herečky Zity Kabátové. Krásně stárnout je umění.

* Část léta, které trávíte v České republice, jste se rozhodla věnovat práci. Změnil se po narození Matyáše váš přístup k profesnímu životu?

Změnil se jen výběr práce. Hodně přebírám a jdu jen do toho, kde jsem si opravdu jistá příjemnou partou lidí. S Matyášem a tím málem času, které máme na rodinu tady, by byl luxus nechtít být tam, kde zrovna jsem. Naštěstí je ale Matyáš prima miminko a jde s námi do všeho, co je potřeba udělat. Proto stíhám točit, smát se, jíst, chodit na procházky a třeba i dabovat. A on na to všechno kouká a směje se. Nejvíc ho dokáže rozveselit, když před ním jím jablko.

* Vaše práce je spojená s ČR. Jak to řešíte, když jste v Kanadě?

Pomáhá mi skutečnost, že žijeme v geniálně technické době. Můžu tak pracovat z domova na druhém konci světa a všechno funguje, jako kdybych bydlela za rohem. Stačí tak málo, abych byla ve spojení s kýmkoli. A když skončím s prací, vyrazím na procházku a během chvilky potkám kanadského medvídka mývala.

* Vzpomenete si ještě na rady, které vám dávali rodiče?

Naši nikdy nemoralizovali. Máma mi ale vždycky říkala, že jsem to, co dělám, a táta zase, že práce šlechtí člověka. Držím se těch dvou rad celý život.

* Baví vás rodinný život?

Přišel přesně v době, kdy přijít měl. Spoustu pracovních příležitostí jsem si vyzkoušela do svých třiceti a dneska už přesně vím, co dělat budu a co bez zaváhání odmítnu. Navíc jsme s Tomášem rodinu chtěli, a proto nebyl důvod to odkládat. Kdybych si měla vybrat jednu ze svých písniček, která popisuje moji momentální náladu, pak bych zvolila píseň Dárek, která je z mého posledního alba. Nikdy z ní nebude singl ani k ní nenatočím klip, ale mám ji nejradši. Vznikla totiž v nádherném období a je silná jako proud na Dunaji.

* Dokážete si občas ukradnout pár minut sama pro sebe?

Těch chvil moc není, protože mi přijde daleko zajímavější pozorovat našeho prťouska. Ale sem tam se nějaká minuta naskytne. Ty chvíle pak věnuji tomu, že malému píšu deník, pracuji nebo si čtu. Případně to všechno dělám dohromady a k tomu navíc připravuji mléko pro malého nebo vařím oběd. Prostě pohoda.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Časopis Dieta, Lucie Vondráčková, Proutek, Dis, Dunaj, Duna, Letošní mistrovství, Lucie, Část léta, Post, Jak, Fanynka, Luci, Pošta, Mýval