Maminka.czKojenec

Lucie Vondráčková: Porod změnil všechno... a dal životu důvod

Klára Kotábová 2.  7.  2012
Lucie Vondráčková: Porod změnil všechno... a dal životu důvod
Recept na štěstí vynalezla a světu předvádí Lucie Vondráčková se svým synem. Matyášek má nejen chytrou a krásnou, ale také usměvavou mámu. Jestli jsem si někdy představovala dokonalé mateřské štěstí, mělo tvář Lucie (teď už to vím). Škoda jen, že fotoaparát neumí zachytit vše.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S Lucií jsme se na sebe vlastně ani nedívaly. Měla totiž oči jenom pro svého syna, a když se s ním mazlila, mluvila na něj nebo ho krmila, překypovala láskou. Takovou, jakou by nezahrála, ani kdyby byla sebelepší herečkou. A mně v té chvíli bylo hrozně líto, že já své dcery v náručí nemám…

* Nejdřív bych vám měla pogratulovat ke krásnému miminku – už je ale v kojeneckém věku, kdy si maminky stěžují, jak je potomek „zlobí“. Je to i váš případ?

Děkuju mockrát, on se Matyášek pořád směje, tak se směju s ním. Nemám důvod ke stížnostem. S tím, že se asi dost dlouho nevyspím, jsem počítala. Takže v podstatě žádné reklamace :-)

* Jak vám ubíhá „mateřská dovolená“? Na jakou nejdelší dobu jste se od syna odloučila?

Asi na tři hodinky. Ale kdekoli jsem, tam na něj myslím a dvacet minut bez syna mi připadá jako věčnost :-) Na natáčení filmu pojede se mnou. Nemohla bych ho nevidět a v klidu pracovat.

* Plánujete více dětí? S manželem chcete velkou rodinu, nebo se spíš chcete vrátit ke své kariéře? A jak vůbec vidíte vývoj své kariéry se synem, rodinou po boku, dá se to skloubit?

Svou práci mám ráda, ale děti a rodina jsou zase jiná hloubka života. Jde, myslím si, zažívat obojí. A co bude dál, se uvidí. Daleko do budoucnosti nevidím.

* Pouštíte synovi své písničky?

Zná písničky z CD Dárek. Ty jsou uklidňující a běžely u nás prvních čtrnáct dní, kdy byl Matyáš na světě. Teď už ale víc poslouchá ptáčky a vodu.

ČTĚTE TAKÉ: Lejla Abbasová a Lucie Šoralová se ve Varech pochlubily dětmi

* Bude z Matyáška šoumen, nebo hokejista? Plánujete mu budoucnost, nebo necháte na něm, jakou cestu si zvolí?

Ani nám nikdo nic neplánoval, takže jsem sama zvědavá, kam ho život a vlastní sny zavedou. Jedno vím ale jistě, budu poblíž s pomocnou rukou.

* S rodinou žijete v Kanadě, jak se tam cítíte? Nechybí vám kamarádky, maminka?

Kamarádů tam máme hodně. A maminky a tatínkové jsou na Skype, žijeme ve skvěle technologicky zařízené době. Svět se zmenšuje a s ním i vzdálenosti mezi lidmi, kteří spolu být chtějí.

* Co je pro vás v životě momentálně nejdůležitější?

Čas strávený s lidmi, které mám ráda. Podle toho si vybírám i práci.

* Jak jste prožívala těhotenství? Krásně, nebo (ne)volně?

Obojí je správně. První tři měsíce byly všelijaké. A nejhůř mi bylo vždy v autě. Zase jsem se vrátila do doby, kdy jsem jezdila autobusem na tábory a měla batoh plný kinedrylu :­)

* Byl vám manžel oporou?

Tomáš je jako kmen stromu, kde já jsem listí :­)

* Proč jste si hokejistu Tomáše Plekance zvolila za manžela? Čím vás okouzlil a trvá stále ještě vaše okouzlení?

Děda mi říkal, že až přijde ten pravý, tak budu hned vědět, že jsem ztracená. Během dvou minut. Řekl mi to měsíc předtím, než jsem Tomáše potkala, a stalo se přesně, jak řekl.

* Jak vzpomínáte na svůj den D? Svatbu a porod?

Svatba s ideálním počasím a paparazzi pány na stromech, porod je porod. Žádná procházka růžovým sadem, ale ta odměna, ta stojí za to.

Pokračování >>>



Líbí se vám Lucka Vondráčková ve své nové roli maminky? Podělte se s ostatními o svůj názor. (Hlasovat můžete v anketě umístěné napravo u článku.)

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Lucie Vondráčková, Kinedryl, Lucie, Důvod, Luci, Matyášek, Hloubka, Skype, Pór, Život, Reklamace, Živo