Maminka.czPorod

Markéta Častvaj - Plánková: „Na vánoční stres mám recept“

Dita Mrázková 12.  12.  2011
Markéta Častvaj - Plánková: „Na vánoční stres mám recept“
Její soukromý život je až nápadně podobný tomu, jaký „žije“ v oblíbeném seriálu. Je čerstvě vdaná, svou práci miluje a i v její domácnosti bývá někdy pěkně živo. Jak se s rodinou těší na Vánoce a co v jejím životě znamenají děti (vlastní i nevlastní), se dozvíte na následujících řádkách...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

* Vzpomenete si na nejkrásnější vánoční dárek ze svého dětství, který jste od Ježíška dostala?

A víte, že si jednotlivé dárky vlastně ani nepamatuji? To, co dělá Vánoce Vánocemi, je přece kouzelná atmosféra, a tu si spolehlivě vybavím dodnes. Děti v současnosti posílají Ježíškovi seznamy dárků včetně internetových odkazů na příslušný e-shop, to my neznali. Ale i v době mého dětství jsme podléhali různým módním vlnám, od „mončičáků“ po Rubikovu kostku. Šlo ale o věci, které u nás na malém městě prakticky nešlo sehnat, takže jsem pragmaticky ani nic podobného pod stromečkem neočekávala.

* Jste typ, který nakupuje dárky a vůbec chystá Vánoce s předstihem a v klidu, nebo vše řešíte takzvaně za pět minut dvanáct?

Pevně věřím, že Ježíšek manželovi přinese komínem do ponožky nové ferrari, dětem bojové roboty s opravdickým laserem a mně koňskou mast nebo lepidlo na protézu :-) Ale vážně - na vánoční stres máme recept.

* Tak sem s ním, inspirujte naše čtenářky!

Týden před Štědrým dnem trávíme na horách. Je tam prázdno, klid a většinou i sníh. Vše tedy musí být nachystáno dřív. Doporučuju, odpadne pak spousta stresu.

* Jak vybíráte dárky? Řídíte se intuicí, co by se mohlo dětem i manželovi líbit, nebo jste spíš ten „praktický Ježíšek“?

U dětí se snažíme za pomoci různých lstí vypátrat, co by si přály, a pak to nějak korigovat, aby nás to nezruinovalo :-) Nejtěžší je to u manžela. Tvrdí, že nic nepotřebuje, a když přece jen něco ano, většinou si to chce vybrat sám. My s Ježíškem ale na něco přijdeme!

* Jaké vánoční zvyklosti u vás dodržujete?

Vánoce u nás prakticky začínají už tím pobytem na horách. Na Štědrý den budeme na chatě, ozdobíme stromeček, který nám roste na zahradě. Kapra ani jeden z nás nemusí, dáváme přednost jiným rybám. Jinak v zásadě česká klasika: bramborový salát, koledy a podobně. Jak o tom mluvíme, už se těším…

* Letos budete trávit Vánoce poprvé s malou Julinkou. Je to pro vás v podstatě takový předčasný dáreček, ne?

Ano, Julinka je opravdu dáreček, který nám všem dělá obrovskou radost…

* Vaše rodina se celkem pěkně rozrostla. Kromě Agátky a Julinky vychováváte děti z Danielova předchozího manželství, 13letého Ondru a 8letou Danielku. Jak jste je přijala, jak ony vás a jak spolu vycházejí všechny děti dohromady?

Že bych vychovávala Danku a Ondru, o tom nemůže být ani řeč. Děti k nám jezdí na víkendy a žádná výchova se opravdu nekoná. Prostě si to všichni snažíme užít co nejvíc. Troufnu si říct, že vztahy máme velmi dobré. Jsou to úžasné děti, jsem vždy ráda, když můžeme být pohromadě.

ČTĚTE TAKÉ: FOTOSOUTĚŽ O DŘEVĚNÉ HRAČKY MANUFAKTURA

* Pojďme si povídat na chvilku o mužích. Váš vztah s Agátiným tatínkem, hercem Romanem Štolpou prošel bulvárem opravdu podrobně a není třeba jej nějak rozebírat. V rozhovoru, který jste dělala pro Maminku téměř před dvěma lety, jste řekla, že vztah Agátky a jejího otce je: žádný. Vypadá to dnes jinak?

Roman se s Agátkou vídá dle svých časových možností. Takže určitě i v této oblasti došlo k posunu k lepšímu.

* Jak jste se s Danielem seznámili?

Daniel chodil každou noc pod můj balkon zpívat milostné árie…

* Tak to je ale velká romantika!

To ano, ale na nátlak sousedů, kteří to už nemohli poslouchat, jsem raději zvedla petlici na vratech a pustila ho dál. Ale ani teď nemají sousedé klidný spánek. :-)

* Poprvé jste se ale určitě neviděli pod těmi okny?!

No dobře, vidím, že balkonovému zpěvu nevěříte… Pokud nepočítám náhodné setkání v divadle, kdy jsme po sobě mrkli, protože tam byl prach, naše první setkání bylo pracovní v rámci sdružení ALMA. Po pár týdnech Daniel formou SMS vtipně glosoval mé herecké výkony v Ordinaci. Já ho pak pozvala na představení do Ypsilonky, a když viděl, jaká jsem úžasná herečka, objednali jsme svatbu :-)

Pokračování >>>

ČTĚTE TAKÉ: Zlata Adamovská: Po porodu mi pomohla tukožroutská polévka

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Časopis Maminka, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Agátin, Mončičák, Mark, Módní vlna, Van, Rubik, Stres, Vánoční zvyk, Předchozí manželství, Čas, Danielová, Plán, Ferrari, Recept, Česká klasika