Maminka.czPředškolák

Petra Měchurová: "Adélka se na stříhání těší, už ho zná ze salónu!"

Adéla Vedralová 3.  11.  2011
Jako první žena na světě získala prestižní mezinárodní kadeřnické ocenění AIPP Grand Trophy. Kromě svému kadeřnickému salónu se se stejnou energickou péčí věnuje i své dcerce Adélce.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

< první="" díl="">

Jak spolu nejraději trávíte čas?

Hodně si hrajeme doma nebo zajdeme na dětské hřiště. Také chodíme na hudebku, kde se Adélce moc líbí. Už si zpívá i písničky. Je tedy vidět, že jí hodina opravdu něco přináší.

Takže už mluví?

S mluvením začala docela brzy, už v roce uměla všechna zvířátka. Potom už to šlo velmi rychle přes jednoduchá slůvka jako hůl, máma, bába. Letos v létě už jsme se spolu na všem domluvily.

Jak dlouho po porodu jste vydržela úplně nepracovat?

Celkem tři měsíce, ale jelikož jsem chtěla kojit co nejdéle, tak paní na hlídání s malou pobývala pořád někde poblíž salonu, abych ji mohla každé tři hodiny nakrmit. S kojením jsem skončila až po roce a půl, ale i tak to šlo skloubit.

Patříte mezi maminky, které si ujíždí na bio produktech?

Všeho s mírou, ale snažím se dávat pozor na to, co jíme. Nejde mi ani tak o bio označení, jako o to, zda jsou ty potraviny opravdu čerstvé. To je pro mě úplný základ. V tuzemských supermarketech musím být obezřetná.

Jaké jídlo miluje vaše Adélka?

Jednoznačně buťu, což jsou těstoviny na jakýkoliv způsob. Na sucho, s kečupem - i když tomu se snažím vyhnout.

Jak se do výchovy dcerky zapojuje váš manžel?

On pracuje v Německu, takže je většinou všechno kolem dítěte na mě.
Proto mám paní, která mi pomáhá, kterou jsem našla přes moji známou sestřičku v porodnici, bez ní si to neumím představit.

V listopadu pořádáte v pražském klubu SaSaZu svou show k příležitosti desátého výročí vzniku vašeho salonu, který bude pro širokou veřejnost. Na co se návštěvníci můžou těšit?

Docela dlouho jsme nic podobného nedělali, takže jsme všichni plni inspirace. Večer bude rozdělen na tři tematické části, takže půjde o opravdu nevšední a příjemný zážitek. Předvedeme spíš umělecké kreativní účesy, ve velkolepé propracované téměř divadelní show. Všechny srdečně zvu!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Úplný základ, Salón, Stříhání, Adélka, Mech, Příjemný zážitek, Střih

Video