Maminka.czPorod

Podívejte se na první školní den syna Moniky Žídkové

redakce 3.  9.  2012
Podívejte se na první školní den syna Moniky Žídkové
Půvabná Monika Žídková (35) je nejen nejoblíbenější vítězkou krásy za celé trvání soutěží Miss, ale především maminkou dvou rošťáků, jedenáctileté Nikolky a sedmiletého Davídka, kterého dnes doprovodila poprvé do školy. Jakožto vystudovaná učitelka pro první stupeň dobře ví, jaké období jí momentálně čeká a tak nezanedbali žádné přípravy a oba se na nové zážitky těší.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Už se moc těším na pravidelnost, kterou Davídek nástupem do školy získá. Na Vánoce si budeme společně číst pohádky, ony se totiž děti během prvního půl roku toho spoustu naučí,“ plánuje Monika Žídková. Sedmiletý Davídek je velmi aktivní dítě, proto pro něj bude těžké naučit se pevnému řádu, rannímu vstávání a všemu ostatnímu. I malou Nikolku čeká velký skok, přechází totiž na druhý stupeň. Navíc do školy v Kravařích, kam oba docházejí, od druhého stupně přecházejí i děti z menších okolních škol. Aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, jsou všechny děti v třídách promíchané. „Nikolka je velice šikovná holka. Škola jí opravdu baví, zajímá se například velmi o vesmír a podobné obory, které jsou mimo mé obzory,“ dodává s úsměvem Monika.

Dovolenou si všichni společně užili v Chorvatsku a na Slovensku, kde si užívali výlety na kolech, opékání buřtů a brambor u táboráku, absolvovali horské túry
a prošli ledové jeskyně. „Ještě před prázdninami jsme začali s Davídkem řešit školní výbavu. Měl totiž narozeniny a tak jsme společně pečlivě vybírali. I když je to chlapec, musí vše odpovídat jeho vkusu. Nakonec jsme vše vybrali u českého výrobce, Davídka totiž velmi zaujal batoh v army stylu a mě bezpečnostní prvky jejich výrobků,“uvedla Monika.

„Hlavní je, aby do školy chodil rád, což vzhledem k tomu, že nemohl dospat a jak do školy běžel, předpokládám, bude,“popsala Monika Žídková.


Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Novorozenec, Předškolák, Školák, Batole, Kojenec, Syn, Školní den, Velký skok, Den, Monika Žídková, Druhý stupeň, Nikolka, Aktivní dítě