Maminka.czBatole

Vlaďka Erbová: „Zažila jsem toho už tolik, že si přeju jediné. Klidnou a spokojenou rodinu“

Klára Kotábová 6.  8.  2012
O modelce Vlaďce Erbové, jejím rozchodu s exmanželem a vztahu s fotbalistou a sparťanem tělem i duší, Tomášem Řepkou, jste jistě četla tisíc „zaručených“ zpráv. Já taky. Všechno je ale jinak. Vlaďka s Tomášem jsou přesně tou dvojicí, při pohledu na niž si řeknete: Jo, ti se našli, a můžete jen tiše závidět. Partnerský soulad, špičkování i vzájemnou lásku v očích, když se na sebe dívají. Jejich vztah je teď navíc korunovaný čerstvým miminkem, budoucí posilou českého národního fotbalového týmu Markusem. Jak jsem totiž stihla zaregistrovat, práce pravačkou mu jde skvěle.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

< první="" díl="">

* Pojďme se bavit o něčem příjemnějším. Jeden moment z porodu Viktorky a jeden moment z porodu Markuse, co si budeš pamatovat do konce života?

Z Viktorčina to, jak jsem na ni koukala jako na velké kino, a to, jak jsem se předtím bála nástřihu hráze a následného šití. Ani jednu z těch procedur si dneska nevybavuju. Byla jsem tak nabitá endorfiny, že jsem až zpětně zjistila, že proběhlo oboje. A u Markuse? Lítost, že s ním nejsem od první minuty, protože jsem byla v narkóze, zároveň radost, že mám krásného syna a jsme oba v pořádku. Navíc že vedle mě stojí chlap, který to vnímá stejně jako já. Obrovské štěstí.

* Mluvíš o tom, že do práce se vracet nebudeš. Neutrpí tvoje úspěšná charitativní činnost (Rakovina věc veřejná)?

To je rozdíl. Přehlídky omezím na zlomek toho, co se tady v Česku dělat dá, ale charitě se věnovat budu. Tady vnímám, že ta činnost má smysl, že jí něco přináším, že jsem užitečná. Takže v případě, že to bude pro charitu, pohlídá Markuse tatínek nebo chůva a já zase vyrazím do města dávat o nadaci vědět atd. Protože to má smysl a já, když jsem měla snad i v životě štěstí, cítím nutnost pomoci alespoň trochu těm, kteří ho tolik neměli.

* A dneska, jsi unavená?

Jsem a lhala bych, kdybych řekla, že je vše v pohodě a zalité sluncem. Je obrovský rozdíl mezi tím, jestli máš první dítě, nebo už doma máš staršího potomka. Když jsem měla jen Viktorínku, při kojení jsem s ní usnula a nabírala síly, jak se dalo. Teď je to tak, že nakrmím Markuse, a musím se jít věnovat Viktorínce, aby se necítila odstrčená. Aby neměla pocit, že ji chce někdo vystrnadit. Tohle je podle mě strašně složitá situace a maminky si musí dávat opravdu záležet, aby na sebe sourozenci nežárlili. Takže jedu pořád.

Kromě toho Markus trpěl ohromnými novorozeneckými kolikami, nespali jsme vlastně nikdo a teď teprve je to pár dní, kdy jsme se jich zbavili. Pamatuju si ale přesně den, kdy jsem měla děti naložené v autě, jeli jsme do školky a já řídila jako autopilot. Dívala jsem se někam skrz a málem s nimi nabourala. A v ten moment jsem si uvědomila, že potřebuju pomoc, jinak se zblázním nebo zabiju sebe i své děti v autě. Navíc malý hrozně špatně spal a já pořád chtěla kojit. Kojila jsem po hodině a i to bylo málo, vlastně proplakal celé hodiny.

ČTĚTE TAKÉ: Chudáci děti: Nejhorší dětská jména světových celebrit

Když jsem si spojila svou únavu s jeho rozmrzelostí, vyšlo mi, že musím přestat kojit, že moje mléko mu asi nedává to, co potřebuje. A potvrdilo se. Na formuli začal spát líp, byl klidnější, je sice pravda, že já to odstonala zánětem prsů, začala brát antibiotika… Výsledek ale byl, že Markus dobře spal a ani bříško už ho netrápí. Přitom jsem jela podle knihy o kojení, vařila si ovesné vločky… Je mi líto, že jsem s kojením skončila, když ale vidím, jak je spokojený, jsem ráda.

A unavená, ale tak nějak míň. Ale víš co, únava k maminkám patří v určité části života jako doprovodný jev a myslím, že časem to zase dospím. Shrnuto: Unavená jsem, ale neměnila bych.

* Jaký je Tomáš tatínek?

Perfektní. Malého doslova nosí na rukou, umí ho přebalit, uspat, všechny věci, které jsou s malým potřeba dělat. Je jasné, že se mu nevěnuje tolik jako já, ale to je dané tím, že je hodně v práci, takže já jsem jako máma na mateřské ve výhodě. Je ale vidět, že spolu mají krásný vztah, a ten se bude s věkem jen upevňovat. Tomáš je něžný a milující táta.

* Vypadá drsně.

Jenže zdání klame. A toho se dá využít, i zneužít :-)

* A jaký má vztah s Viktorkou?

Já jí netvrdím, že je to její nový tatínek, nemělo by to smysl. Jednoho svého tatínka má, Tomáš je spíš parťák, který je perfektní v tom, že je respektovaný. Spolu dovádějí, vymýšlejí blbiny, myslím, že vztah je v pohodě. Jistě, puberta může přinést různé zvraty, ale to se uvidí.

* Bála ses, jak Viktorku přijme?

Tomáš od začátku našeho vztahu věděl, že dceru mám, a myslím, že věděl i to, že kdyby si s Viktorkou nesedli, kdyby ho nenáviděla, asi bych do vztahu s ním nešla. Myslím, že nás bral jako takový balíček, a dneska jsem moc ráda, že to funguje. Ale faktem je, že děti jsou pro mě na prvním místě, takže kdyby mezi nimi tehdy bylo jakékoli napětí, nebylo by vůbec co řešit.

* Jak moc se o děti bojíš?

Hrozně. Zvlášť když se dnes podíváš na to, co se kolem děje. Není to nadsázka, ale klidně můžu prohlásit, že kdyby někdo mým dětem ublížil, zabila bych ho a pak si to šla odsedět s pocitem, že jsem udělala tu jedinou správnou věc. Jsem taková ta matka lvice, která se za lvíčata pere do posledního dechu. Občas se divím, kde se ten pud ve mně bere, ale vnímám ho jako jednoznačně pozitivní záležitost.

* Jsi šťastná?

Jsem. Moc. Ale víš co, kdo tohle moc křičí do světa, může pěkně spadnout na ústa. Takže to je jen mezi námi… V den, kdy jsem s Vlaďkou dělala rozhovor, vyšel docela pikantní článek v jednom bulváru o tom, jak původní Tomášova žena musela svého manžela civilizovat. Oba dva, Tomáš i Vlaďka, během rozhovoru žertovali na téma, jestli se vidličkou naučil jíst až s Vlaďkou, nebo se svou původní ženou. Tomáš zvládl svého syna uspat tak, že spal čtyři hodiny v kuse, trpělivě pak s Vlaďkou pózoval, neslyšela jsem ho říct jediné sprosté slovo, a dokonce i kávu našemu štábu uvařil. Tomáš si dokonce pamatuje, co měla jeho partnerka na sobě, když se poprvé viděli, a prozradil, že podle Vlaďky bude z Markuse jednou kadeřník. Myslím, že pokud do toho má Tomáš co mluvit, jméno Řepka ze sportovního nebe jen tak nezmizí...

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Slavní rodiče, Časopis Maminka, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Složitá situace, Autopilot, Krásný vztah, Nový tatínek, Jed, Obrovský rozdíl, Klid, Jedi, Vladko, Markus