Maminka.czSlavní rodiče

Zuzana Belohorcová: "S příliš hodným dítětem bych se asi nudila"

Adéla Vedralová 28.  7.  2011
Navzdory pracovním povinnostem je moderátorka Zuzana Belohorcová v současné době hlavně maminkou rok a půl staré holčičky s nevšedním jménem Salma Hájek. Tentokrát se rozpovídala jen a jen o své malé princezničce!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Byla vaše dcerka plánované dítě?

Zuzana: Jednoznačně! Miminko jsme si s přítelem moc přáli a nějakou dobu o něj usilovali. Otěhotněla jsem až po nějaké době, kdy už jsme se kvůli tomu přestali stresovat. Někdy je dobré nechat věci plynout po svém a ono to nakonec dobře dopadne.

Jaká je malá Salma?

Zuzana: Je velmi hodná, poslušná, ale také živá. Právě za tohle jsem ráda, protože s dítětem, které bych za půl hodiny našla tam, kde jsem ho nechala, by to asi nebylo ono. Nudila bych se!

Co vás na mateřství překvapilo?

Zuzana: Hlavně moje psychika. Obdivuji maminky, které jsou absolutně vyrovnané, protože mě moje dcerka dokáže sem tam pěkně vytočit. Je tedy třeba se obrnit a mít pevné nervy. Velmi rychle jsem ale pochopila, že křikem a pocuchanými nervy se nic nevyřeší. Snažím se ze všech sil, vše řešit s úsměvem. Jen trvám na důslednosti, aby si malá nedělala z rodičů blázny.

Kolik kilo jste v těhotenství přibrala?

Zuzana: Celkem to bylo asi patnáct kilo. Prvních šest šlo dolů hned po porodu a zbytek jsem shazovala horko těžko. Až po roce jsem se dostala zpět na svou původní váhu.

Jakou metodu jste pro hubnutí zvolila?

Zuzana: Především jsem si upravila jídelníček a jedla opravdu zdravě, chodila v rámci možností cvičit, bez pohybu by to nešlo. První čtyři měsíce, co jsem kojila, se mi hublo o něco snáz.

Proč jste tedy kojení přerušila? Zuzana: Bohužel jsem neměla dost mléka. Je docela paradox, že právě ženy s větším poprsím s tímto problémem často bojují. V porodnici jsem měla vedle sebe méně obdařené maminky, které měly mléka dokonce přebytek. Nechápu, jak je to možné! Jsem ráda, že šlo mléko udržet aspoň po čtyři měsíce a Salma dostala to nejlepší, co jsem jí mohla poskytnout.

Využíváte někdy paní na hlídání? Zuzana: Ano, protože nemáme k dispozici babičky, žijí dost daleko od nás. Místo nich tedy máme paní Marii. Je opravdu úžasná! Salma ji moc miluje a ona se jí plnohodnotně věnuje. Malá dokonce pláče, když Marie odchází domů. Takže svou práci dělá skvěle.

Dopřáli jste už Salmě její vlastní pokojík?

Zuzana: Ano, ale ještě ho nemá úplně kompletně zařízený. Zatím je plný hraček, ale nábytek musíme ještě dořešit. Malá zatím spí s námi a dlouho bude. Neumím si představit, že bych za ní musela v noci běžet přes půl domu. Takhle jsme víc v kontaktu.

V jakém stylu svou dcerku oblékáte?

Zuzana:Nejsme ani tak moc ponořené do růžových věciček. Mnohem víc se mi Salma líbí v neutrálních pastelových barvách. Podědili jsme také spoustu věcí, které vypadají spíš jako klučičí. Dokonce si někteří lidé, co mi nahlíželi do kočárku mysleli, že mám chlapečka. Bylo to celkem komické.

Témata: Slavní rodiče, Hod, HODNÝ, Zuzana, Děti