Maminka.czPříběhy

Slepá žena "viděla" díky lékařům své miminko ještě před narozením. Způsob, jakým to dokázali, vám vžene slzy do očí

Simona Formánková 26.  5.  2022
Vidět své miminko na ultrazvuku je pro dnešní nastávající maminky už standardem. Třicetiletá Tatiana Guerra však přišla v pouhých 17 letech o zrak, a proto jí tato možnost byla odepřena. Tedy pouze do chvíle, kdy za ní přišli lékaři s překvapením, díky kterému mohla své dítě "vidět" sama.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cítit během těhotenství, jak se miminko uvnitř mele, jak kope nebo se otáčí. Slyšet na ultrazvuku rychlý tlukot jeho srdíčka. To všechno je pro nastávající maminky doslova balzámem pro duši. Nic se však nevyrovná chvíli, kdy vám lékař na ultrazvuku ukáže tvar jeho nosu, uší a pusy nebo když poprvé uvidíte ty drobné ručičky, které uvnitř vás roztomile zatíná v pěst.

Video: Dojemný příběh slepé Tatiany Guerra

Třicetiletá Tatiana Guerra z Brazílie přišla v pouhých 17 letech o zrak. Lékaře neustále prosila, aby jí popisovali, jak její syn na ultrazvuku vypadá. Když byla ve 20. týdnu těhotenství, čekalo na ni poněkud nezvyklé překvapení. Lékařům se ženy zželelo a vymysleli způsob, jakým by mohla svého chlapce vidět sama. Podle snímku z 3D ultrazvuku nechali udělat reálný odlitek obličeje. Mladou ženu tím dohnali k slzám.

Ve chvílích, kdy lékaři Tatianě popisovali její dítě slovy "má stejný nos jako vy a zavřená očička", měla úsměv od ucha k uchu. V tu dobu však netušila, že svého chlapečka pozná mnohem detailněji. 
Klepněte pro větší obrázek
Lékař položil Tatianě otázku: "Chtěla byste svého syna vidět?" A ona odpověděla rozpačitě: "Ano." Poté jí podal do ruky látkový balíček s 3D obrázkem jejího dítěte. 
Klepněte pro větší obrázek
Nad obrázkem bylo Braillovým písmem napsáno: "Jsem tvůj syn." Díky tomuto odlitku mohla cítit, jak její syn vypadá. Pokud si ho do té doby nějak představovala, teď už její představy získaly konkrétnější podobu. 
Klepněte pro větší obrázek
Témata: Těhotenství, Příběhy, Miminko, Rodičovství, Rodina a vztahy, Rodiče, Vaše příběhy, Životní příběh, žena, Zrak, Maminka, Slzy, Vid, Lékař, Ultrazvuk, Tatiana, Brazílie, Narození