Maminka.czDěti

Smáli se mu, že je zrůda. Pomohla až kočka se stejnou vadou

kog 16.  10.  2020
Děti dokážou být kruté. Často se svým spolužákům smějí kvůli tomu, jak vypadají. Své by o tom mohl vyprávět dnes už devítilety Madden z Oklahomy, který se stal obětí šikany. Pomohl mu až kočičí kamarád, díky kterému na své starosti téměř zapomněl.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Madden se narodil s rozštěpem rtu a poruchou očí zvanou heterochromie. Ta se vyznačuje různobarevností duhovky. Kvůli této zvláštnosti si jej ostatní děti dobíraly, a on se tak stal obětí šikany. Madden ale našel způsob, jak se s posměšky vypořádat. Pravého přítele našel v kočce jménem Moon.

Stejně jako Madden se kočka Moon narodila s rozštěpem a stejnou poruchou oční duhovky. "Když jsme kočku viděli na fotografii, okamžitě jsme věděli, že se musí stát součástí naší rodiny. Trpí stejnou poruchou jako náš Madden, to přece nemohla být náhoda," vypráví matka chlapce Christina. 

Chlapec si toho musel kvůli svému vzhledu mnoho vytrpět. Jeho nový domácí mazlíček mu ale pomáhá uvědomit si, že být jiný neznamená být špatný. Stala se z nich nerozlučná dvojka, a Madden má tak poprvé opravdového kamaráda. "Tahle kočička nám byla souzena a my jsme neskutečně šťastní, že se stala součástí našeho a hlavně Maddenova života," dodává Christina.

Malý Gabe je tanečník. I jemu se děti smějí, protože tanec je podle nich zženštilý

Holčička s rozštěpem má po operaci. Teď je z ní krásná slečna. Jak vypadá?
Dojemné! Týraný pes důvěřuje jen malému chlapci. Ostatních se bojí
Témata: Zdraví, Děti, Rodina, Péče o dítě a jeho výchova, Chování a vztahy, Šikana, kočka, tanečník, domácí mazlíček, Rozštěp, Duhovka, Vada, SMA, Madden, Oklahoma, Ostatní děti, Zrůda, Nerozlučná dvojka, Moon, Oběť šikany, Zdraví na Heureka.cz