Maminka.czKam s dětmi

Sobotní výlet za koníčky na Jarní Parkuriádu

redakce 11.  4.  2011
Jarní Parkuriáda 2011 nabízí atraktivní podívanou na ušlechtilé koně, kteří předvedou své dovednosti hned v několika disciplínách. V jejich sedlech se v sobotu 16. dubna v jezdecké hale na Císařském ostrově v Praze představí děti i dospělí jezdci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Soutěže začínají v 9.30 hodin, připravena je tradiční Volba dráhy, Paralelní skákání, soutěž Přes kombinace a atraktivní Kombinovaná soutěž pro dvojici jezdec na koni a jezdec na koloběžce.

Diváci mají vstup na Jarní Parkuriádu zdarma. Netradiční hobby klání pořádá Jezdecký klub Delta už od roku 2005. Významným partnerem Parkuriády je Nadační fond Maximiliana, Francesky a Dominiky Kolowrat-Krakovských Kolowrátek (www.kolowrat.cz).

Jezdecký sport, stejně jako další formy aktivního pohybu, považuji za jeden z nejlepších způsobů volnočasového vyžití dětí a mladých lidí. Snaha motivovat děti ke smysluplné zábavě patří k dlouhodobým prioritám našeho nadačního fondu. Kolowrátek cíleně pomáhá také multihandicapovaným dětem a mladým umělcům. Jsem ráda, že tímto způsobem můžeme pokračovat v duchu mecenášských tradic rodiny Kolowrat-Krakovské, která vždy podporovala oblast vzdělávání a kultury, pomáhala lidem v tíživé sociální či zdravotní situaci.,“ říká JUDr. Dominika Kolowrat-Krakovská.

Témata: Kam s dětmi, JAR, Maminka cestuje, Koníčky, Maximilian, parkur, Krakov, Park, Par, Sob, Delta, Výlet, Pár