Maminka.czVideo

Šokující experiment: muž unesl tři děti. Nalákal je na štěňata

redakce 25.  5.  2017
Nemluv s cizími lidmi, od nikoho si nic neber a s nikým neznámým nikam nechoď. Také tyhle věci neustále opakujte svému dítěti? Jenže, co by se stalo, kdyby za ním přišel sympatický pán se štěňátkem? Nalákal by na pejska vaše dítě? Co myslíte? Přesně tenhle pokus provedl Joey Saladino alias JoeySalads ve svém sociálním experimentu. A rodiče „pokusných“ dětí nevěřili svým očím.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Celé video začíná v parku, kam přichází sympatický Joey Saladino se štěňátkem na vodítku. Rodičů se ptá, zda-li jsou ochotni zúčastnit se společenského experimentu. Jakmile rodič souhlasí, přistoupí Joey k jeho dítěti, chvíli si s ním povídá a přesvědčí ho, aby šel z parku společně s ním. Takto úspěšně odlákal a de facto unesl tři děti.

Rodiče jsou v šoku. Video pak končí drsným, ale pravdivým faktem: „Každý den se více než 700 dětí stane obětí únosu. To je více než čtvrt milionu dětí ročně. Je vaše dítě v bezpečí?“

Ruku na srdce. Co by udělalo vaše dítě? Šlo by se podívat na štěňátka nebo by se neznámého cizince zaleklo? 

Chvíle hrůzy. Lachtan nečekaně stáhl holčičku pod vodu

Video bylo natočeno před dvěma lety a vzbudilo velké ohlasy. Do dnešní doby má na Youtube přes 12 milionů shlédnutí. Na Facebookových stránkách Joeyho Saladina dokonce 45 milionů shlédnutí a 67 tisíc reakcí. 

S nástupem prázdnin se rodiče bojí o děti. Nechávají je sledovat
Generace on-line: Jak zajistit dětem bezpečí na internetu?
Co měly královské děti oblečené na svatbě Pippy? A proč George plakal?
Témata: Děti, Video, Rodina, Rodina a vztahy, Péče o dítě a jeho výchova, šok, štěnata, Joeyho, Čtvrt milionu, Joe, Experiment, Shlédnutí, Joey, Nal, YouTube, Celé video, Muž