Maminka.czSoutěže

Soutěž s Alete - Příkrmy mají v dětské stravě své místo. Víte, kdy a jak s nimi začít?

Reklama 21.  9.  2017
Určitě to taky znáte. Devět měsíců jste se na to připravovala a těhotenství se vám zdálo téměř nekonečné. A od chvíle, kdy jste své miminko přinesla z porodnice, jako by se čas splašil. Všechno je najednou tak rychlé a hektické. Kojení, přebalování, zase kojení… A než se nadějete, vašemu sotva narozenému děťátku už je skoro půl roku a pomalu nastává čas mateřské mléko doplnit i o další stravu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Pokud dítě dokáže udržet hlavičku a zajímá se o jídlo na stole, je s největší pravděpodobností připraveno na zkoušení nových chutí. Jedná se většinou o děti ve věku od pěti do šesti měsíců,“ vysvětluje nutriční poradkyně Dr. Dagmar Kreft, jak poznáte, že je načase zařadit pestřejší stravu.

Jak ale vybrat takovou, která miminku dá co nejvíc živin a zároveň mu bude chutnat? Zkuste vsadit na příkrmy Alete. Tato německá značka, která se pyšní osmdesátiletou tradicí, nabízí spoustu možností pro děti už od čtyř měsíců. Ať jsou to ovocné příkrmy s cereáliemi, večerní příkrmy, speciální ovocné cereální tyčinky nebo kompletní strava pro děti, Alete nabízí spoustu variant, které potěší každé dětské bříško.

Pokud máte doma čtyřměsíčního prcka, vybírejte pečlivě výrobek pro tento daný věk. Pro menší děti jsou vhodné spíš varianty s rýží, ostatní zařazujte až od ukončeného šestého měsíce. Dopřát mu ale můžete třeba banánovo-broskvovou přesnídávku s rýží. Výhodou je, že neobsahuje žádný přidaný cukr ani ovocné koncentráty.

V jednom roce je pak dítě už dostatečně velké například na BIO zelenině s bramborem a kuřecím mase – samozřejmě ve formě pyré s menšími kousky. A pochutnat si může i na cereální tyčince pro děti. Vyberte mu třeba banánovo-malinovou nebo jahodovou s mlékem.

Díky své mnohaleté tradici a zkušenostem se výrobky Alete vyznačují vysokou kvalitou a bezpečností. Mnoho z nich je dokonce v BIO kvalitě. Při jejich výrobě se používá jen velice šetrné parní zpracování surovin, které zajistí zachování hodnotných látek a chuti. Výsledkem je vždy výjimečně jemné pyré s vyváženým složením, které se dětem dobře tráví.

Příkrmy Alete jsou aktuálně k dostání v síti obchodů Albert, Globus, dm drogerie a Tesco. Veškeré informace najdete na internetových stránkách www.alete-baby.cz, zeptat se nás můžete na cokoliv na facebook.com/aleteczsk nebo e-mailem na alete@emco.cz a v případě potřeby kontaktujte svého pediatra. (Alete plně respektuje závěry a doporučení Světové zdravotnické organizace ohledně výhod kojení.)

Soutěžte s námi a vyhrajte jeden z 5 produktových balíčků v hodnotě 500 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Soutěžní otázka zní: Víte, proč Alete používá velice šetrné parní zpracování potravin?

  1. protože zachovává chuť a hodnotné látky v potravinách
  2. protože zvyšuje obsah cukru ve výrobku a tím atraktivitu chuti
  3. protože znehodnocuje obsažené vitamíny

Produktový balíček vyhrály tyto soutěžící:

  • Jasmin Valentina Hrádková-Kölln z Chodové Plané

  • Marcela Dubinová z Kvasic
  • Petra Škeříková z Prahy
  • Petra Duchková ze Spořic
  • Jana Joudlová z Prahy

Gratulujeme!

Soutěž probíhala od 21. 9. 2017 do 28. 9. 2017, kompletní pravidla naleznete zde.

 

Témata: Soutěže