Maminka.czPředškolák

Soutěžte o 40 balení Horkého francouze - každý 5. vyhrává

redakce 28.  1.  2013
Máte chuť na svařák, ale nemůžete si dát alkohol? Tak vyzkoušejte originální nápoj, který se objevil na našem trhu. Instantní nealkoholický svařák Vinny – Horký francouz.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vinny – Horký francouz je vyráběn z pravého červeného vína a hroznů. Jde o český patent, který vymyslela slušovická firma specializující se na výrobu zdravé výživy.
Ta svou novinku vyvíjela asi rok. Nejvíce času jí zabralo hledání způsobu, jak červené víno a hrozny co nejšetrněji přeměnit na sypkou směs. Nakonec zvítězila metoda sušení na mrazu tzv. lyofilizace. Díky ní si víno i hrozny zachovávají až 90% svých charakteristik (především vůni a chuť) i nutričních složek.

Víno i hrozny, které jsou základem nového patentu, nakupuje výrobce přímo ve Francii, v tamní vinařské oblasti Bordeaux. Proto mj. získal svařák Vinny svůj přídomek „horký Francouz“. Novinka neobsahuje žádné konzervanty ani umělá barviva. Protože je bez alkoholu, mohou si Vinnyho dát bez obav nastávající nebo kojící maminky a klidně i děti. Odborníci na zdravou výživu už nápoj tetovali a nemají proti němu výhrady. „Musím se přiznat, že myšlenka nealkoholického svařáku v instantní podobě mě zaujala, přesto jsem k ní byl zprvu trochu skeptický. Složení výrobku je však naprosto v pořádku. Obsahuje dokonce blahodárné flavonoidy, které běžně najdete právě v červeném víně,“ říká Ing. Radovan Vytlačil nezávislý výživový poradce, který novinku analyzoval.

Horkého Francouze si můžete koupit nejen v obchodě (zatím je k dostání v síti velkoobchodů Makro a prodejnách čajů Oxalis), ale i v kavárnách nebo cukrárnách. O tuto novinku je veliký zájem také v zahraničí, např. Itálii nebo na Tchaj-wanu.

Chcete Vinnyho – Horkého francouze ochutnat také? Stačí si s námi zasoutěžit
o jednu ze čtyřiceti krabic této novinky.



Jak na to?

Stačí se přihlásit na Maminka.cz a správně odpovědět na soutěžní otázku, kterou najdete v tomto článku.

Výhru obdrží každý 5. soutěžící, kteří správně odpoví na soutěžní otázku. Celkem se na výhru může těšit 40 výherců.

Výherci:

Eliška Jeníčková
cirkusák
onduska
Marci55
Tereza Beštová
bobulinka007
jjjp
mata3
penkve
micka111
mmellinda
Andrea Dřízhalová
renca64
marie01
hanka56
johana
Michal Bořuta
beztaak
Martina Gabrišková
ledoo
tatka2030
ubource
Simulinka
danka7
Mir.Pad
culdova
shara6
Anna
milag
yana
martin32
LenkaNat
Seboosis
Peťuletka
Helena Tajcova
lucie-jingles
jaruskap
veam
Pavla Ryková
acnad

Možnost odpovídat máte od 28. 1. do 10. 2. 2013.

Pokud nejste zaregistrována, nebo přihlášena, klikněte sem.

Všeobecná soutěžní pravidla naleznete ZDE.

Každý se smí soutěže zúčastnit pouze jednou, duplicity budou odstraněny.


SOUTĚŽNÍ OTÁZKA: Zdravotní účinky vína se projevují mj. i při francouzském paradoxu. Víte kdy byl tento zvláštní jev poprvé odborně popsán?

Nápovědu na soutěžní otázku hledejte na www.vinny.cz.


Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Soutěže, Danka, Bordeaux, Bál, Cukrárna, Veliký zájem, Výhra, Soutěž, Renča, Balení, Soutěžní otázka, Peťule, FRA, Tchaj-wan, Renč, Červené víno, Francouz